0
33
Roztlačené zemiaky s dresingom

Roztlačené zemiaky s dresingom

45 min
4 porcie
  • 500 g baby zemiakov
  • soľ
  • 1 vetvička čerstvého rozmarínu
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej
  • kajenské korenie
  • mleté čierne korenie
  • 2 lahôdkové cibuľky
  • 2 kyslé uhorky
  • 200 ml bieleho jogurtu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • červené korenie

POSTUP

POTREBUJEME

  • kefku na zeleninu
  • sitko
  • plech

 

Zemiaky v šupke pod tečúcou vodou dôkladne vydrhneme kefou. Varíme ich asi 20 minút vo vriacej osolenej vode. Scedíme a necháme čiastočne vychladnúť. Umytý rozmarín spolu s cesnakom nasekáme na drobno, preložíme do malej misky, prilejeme 3 lyžice olivového oleja, pridáme štipku kajenského korenia a premiešame. Plech potrieme lyžicou oleja a pomocou vidličky alebo pohára na ňom mierne rozpučíme zemiaky. Následne ich potrieme pripravenou zmesou oleja s rozmarínom, dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C asi 30 minút, kým okraje a povrch zemiakov sú opečené do chrumkava.

Tip: Tesne pred dokončením môžeme zemiaky posypať strúhaných parmezánom.

Biele časti lahôdkových cibuliek spolu s kyslými uhorkami nasekáme na jemno a zmiešame s jogurtom. Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia.

Tip: Namiesto dresingu môžeme použiť tzatziky.

 

Servírovanie

Zemiaky podávame posypané nasekanými zelenými časťami lahôdkových cibuliek a lístkami petržlenovej vňate. Dresing servírujeme v samostatnej misk

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať