Restovaný zubáč s ryžou, chorizom a zeleninou
- 100 g plátkov choriza Ibérica Sol&Mar
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 fenikel
- 200 g ryže na paellu Sol&Mar
- 100 ml suchého bieleho vína
- asi 500 ml jemného svetlého kuracieho vývaru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 100 g papriky (mix troch farieb)
- ½ cukety
- 2 lahôdkové cibuľky
- čerstvý koriander
- čerstvá petržlenová vňať
- 600 g filety zo zubáča
- čerstvý tymian
- 20 polovíc polosušených datľových paradajok
POSTUP
Chorizo nakrájame na rezance a orestujeme v rozpálenej panvici s olivovým olejem. Pridáme cibuľu a strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno, fenikel na kocky (vňať odložíme na neskôr), ryžu a krátko opečieme. Zalejeme vínom a necháme prevariť. Podlievame vývarom podľa potreby, pokým ryža nie je takmer hotová – asi 20 minút.
Tip: Ako pripraviť kurací vývar sa dozviete tu.
Tesne pred dokončením dochutíme soľou a korením. Pridáme nakrájané papriky, cuketu, lahôdkové cibuľky, nasekanú koriandrovú a petržlenovú vňať. Stiahneme z plameňa a pod pokrievkou necháme odstáť. Zubáča narežeme na koži, ktorú ešte osolíme a mäso okoreníme. Rybu opekáme v panvici s olivovým olejom a lístkami tymianov na strane s kožou dochrumkava.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu ryže, pridáme filet a polosušené paradajky. Na záver dozdobíme feniklovou vňaťou.
Tip: Ako sušiť paradajky sa dozviete tu.