Zebrovaný tvarožník
Suroviny
Cesto
- 120 g masla Pilos
- 200 g hladkej múky Belbake
- 100 g trstinového cukru Belbake
- 20 g kakaa Belbake
- štipka soli Kania
- 2 žĺtky
Náplň
- 1 kg polotučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 400 g kyslej smotany Pilos
- 150 ml mlieka Pilos
- 140 g práškového cukru Belbake
- 2 vajcia
- 60 g Zlatého klasu
- 40 g kakaa Belbake
Čas tuhnutia: ideálne cez noc
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom lopatka, okrúhlu formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm
POSTUP
Cesto
Hladkú múku, trstinový cukor, kakao a maslo spolu so žĺtkami vymiešame v robote na kompaktné cesto. Povtláčame ho na dno a okraje formy. Necháme chvíľu odležať v chladničke.
Náplň
Tvaroh, kyslú smotanu, mlieko a cukor vymiešame v robote. Do zmesi zašľaháme vajcia a Zlatý klas. Do ⅓ zmesi vmiešame kakao. Na korpus striedavo nanášame naberačky svetlej a kakaovej náplne, kým spracujeme celú náplň. Tvarožník pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 40 minút. Po upečení ho necháme vo forme úplne vychladnúť a stuhnúť v chladničke ideálne do ďalšieho dňa.