Šťavnatý mrkvovo-ovsený koláč
Suroviny
Cesto
- 1 banán
- 180 g masla Pilos
- 150 g čakankového sirupu
- 2 vajcia
- 200 g jemných ovsených vločiek Crownfield
- 200 g mletých vlašských orechov Alesto
- 100 g strúhaného kokosu Belbake
- 200 g mrkvy
Krém
- 250 g mascarpone Milbona
- 250 g jemného tvarohu Pilos
- 40 g čakankového sirupu
- kôra z 1 citróna
Servírovanie
- 100 g nasekaných vlašských orechov Alesto
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie, strúhadlo
Postup
Cesto
V robote s nadstavcom metlička vymiešame rozpučený banán, maslo a čakankový sirup. Postupne primiešavame žĺtky. Prisypeme ovsené vločky, mleté orechy, strúhaný kokos a nastrúhanú mrkvu. Ručne premiešame a cesto preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút.
Krém
Mascarpone, tvaroh a čakankový sirup vymiešame v robote s nadstavcom metlička. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru a krém nanesieme na vychladnutý koláč.
Servírovanie
Šťavnatý mrkvovo-ovsený koláč posypeme na sucho opraženými orechmi, nakrájame na kúsky a podávame.