Biskvity s feta syrom
Suroviny
Biskvity
- 375 g hladkej múky Belbake + na podsýpanie
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Belbake
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 170 g masla Pilos
- 1 vajce
- 90 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 90 g kyslej smotany Pilos
- 50 ml mlieka Pilos
- 100 g syra feta Milbona
Na potieranie
- 50 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 50 g medu
- 1 vajce
Náplň a servírovanie
- 100 g syra feta Milbona
- 200 g mascarpone Lovilio
- 100 g nátierky z čerstvého syra Goldessa Classic Milbona
- 120 g medu
- 6 broskýň
Potrebujeme
- valček, veľký plech, papier na pečenie, gril
POSTUP
Biskvity
Sypké suroviny zmiešame a nakypríme metličkou. Studené a na menšie kocky nakrájané maslo zapracujeme sekaním, až kým vzniknú kúsky veľké ako hrášok.
Tekuté suroviny zmiešame, pridáme k sypkým a vypracujeme cesto. Na záver primiešame na kocky nakrájaný feta syr. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku a párkrát premiesime. Rozvaľkáme ho do tvaru štvorca na hrúbku 2,5 cm. Nakrájame na 9 štvorčekov, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Tip: Biskvity pečením narastú, a preto ich ukladáme v dostatočných rozostupoch.
Potrieme ich zmesou smotany, medu a vajca. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 15 minút dozlatista.
Náplň a servírovanie
V mise zmiešame feta syr, mascarpone, nátierku a polovicu medu.
Broskyne rozpolíme a vyberieme kôstky. Grilujeme ich reznou stranou na grile pár minút dopolomäkka.
Biskvity pozdĺžne prerežeme, naplníme krémom, broskyňami a prelejeme zvyšným medom