0
5
Zeleninové lasagne s cuketou a baklažánom

Zeleninové lasagne s cuketou a baklažánom

1 h 30 m
6 porcií

Cestoviny

  • 200 g hrubej múky Castello
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica olivového oleja Primadonna

 

Bešamel

  • 650 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 3 bobkové listy Kania
  • 10 guľôčok nového korenia Kania
  • 1 cibuľa
  • 100 g masla Pilos
  • 70 g hladkej múky Castello
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania

 

Paradajková omáčka

  • 50 ml olivového oleja Primadonna
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 štipľavá paprička
  • 75 ml suchého bieleho vína
  • 400 g krájaných lúpaných paradajok Freshona

 

Lasagne

  • 1 väčší baklažán
  • 2 cukety
  • 200 g syra s modrou plesňou Rival Pilos
  • 100 g parmezánu Parmigiano Reggiano Lovillio
  • 2 hrste čerstvej bazalky

POSTUP

POTREBUJEME

  • potravinársku fóliu
  • strojček na výrobu cestovín
  • sitko
  • strúhadlo
  • papierové utierky
  • grilovaciu panvicu
  • hranatú zapekaciu misu

 

Cestoviny

Z múky, vajec a olivového oleja vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme asi 20 minút odpočinúť v chladničke. Potom pomocou strojčeka na cestoviny z cesta vyformujeme tenký plát, ktorý použijeme na lasagne. Krátko povaríme v osolenej vode.

 

Bešamel

Mlieko zohrejeme v malom hrnci spolu s bobkovými listami, novým korením a ošúpanou prepolenou cibuľou. V druhom hrnci roztopíme maslo, vmiešame múku, krátko premiešame a necháme vychladnúť. Teplé mlieko precedíme a vmiešame do studenej zápražky. Ochutíme soľou, korením a za stáleho miešania varíme 15 – 20 minút.

 

Paradajková omáčka

V rozohriatom hrnci s trochou oleja orestujeme cesnak nasekaný nadrobno. Keď získa zlatistú farbu, pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku, premiešame a podlejeme vínom. Pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a prevaríme na miernom ohni 15 – 20 minút.

 

Lasagne

Baklažán a cukety nakrájame na 0,5 cm tenké plátky, ktoré osolíme a necháme niekoľko minút vypotiť (soľ zbaví baklažánu horkosti). Prebytočnú vodu osušíme a nasucho opečieme v grilovacej panvici. Do zapekacej misky postupne ukladáme vrstvy, v nasledujúcom poradí – paradajková omáčka, bešamel, cesto, omáčka, bešamel, grilovaný baklažán s cuketou, mix nastrúhaných syrov a lístkov bazalky. Postup opakujeme, pokým naplníme celú misku. Ukončíme vrstvou omáčky, bešamelu, bazalky a posypeme syrom. Takto pripravené lasagne pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C asi hodinu. Potom ich necháme odležať.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info