Zemiakové placky
Suroviny
- rastlinný olej Vita D´or
- 500 g zemiakov
- 1 vajce
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 1–2 lyžice kyslej smotany Pilos 14 %
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky majoránky Kania
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
Servírovanie
- acidofilné mlieko Pilos
Potrebujeme
- strúhadlo, kuchynské papierové utierky
POSTUP
Očistené zemiaky nastrúhame nahrubo. Zmiešame ich s vajcom, múkou a kyslou smotanou. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, majoránku, soľ a korenie. Premiešame, tak aby nám vzniklo polohusté cesto.
Na rozpálenom oleji placky opekáme dozlatohneda. Po vybratí z panvice ich preložíme na papierové utierky, aby stiekol prebytočný olej.
Servírovanie
Zemiakové placky podávame s acidofilným mliekom.