0
11
Znojemská omáčka s hovädzím mäsom

Znojemská omáčka s hovädzím mäsom

3 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 800 g falošnej hovädzej sviečkovej
  • 130 g sedliackej údenej slaniny Pikok Pure
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • 50 g bravčovej masti Pikok
  • 300 g cibule
  • 10 guľôčok celého čierneho korenia Kania
  • 4 guľôčky nového korenia
  • 2 bobkové listy Kania
  • 70 g plnotučnej horčice Kania
  • 750 ml hovädzieho vývaru
  • 35 g hladkej múky Belbake
  • 150 g nálevu z uhoriek
  • 200 g kyslých uhoriek Freshona
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate


Hrnčeková knedľa

  • 4 žemle
  • 2 hrnčeky hrubej múky Belbake
  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka Pilos
  • 2 vajcia
  • 50 g šampiňónov
  • 50 g delikatesnej šunky Dulano
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 50 g bravčovej masti Pikok

Potrebujeme

  • kovové sitko, panvicu s pokrievkou vhodnú do rúry

POSTUP

100 g údenej slaniny nakrájame na rezance a zamrazíme. 30 g nakrájame na kocky a odložíme bokom.

Mäso prešpikujeme zamrazenou slaninou, osolíme a okoreníme zo všetkých strán. V hrnci rozpustíme 20 g masti a falošnú sviečkovú sprudka opečieme z každej strany.  

K výpeku pridáme kocky slaniny, ktoré vyškvaríme, prihodíme nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista. Ochutíme korením (celým korením, novým korením, aj bobkovými listami) a horčicou a znova krátko orestujeme. Mäso s výpekom pridáme k základu, prilejeme vývar a dusíme domäkka v rúre vyhriatej na 160 °C približne 2 – 2,5 hodiny.

Upečené mäso vyberieme, omáčku zahustíme tmavou zápražkou zo zvyšnej masti a múky, ochutíme nálevom z uhoriek a varíme približne 15 minút.

Omáčku na záver prepasírujeme cez sitko a následne do nej vložíme väčšiu časť uhoriek nakrájaných na pásiky. Nakoniec ochutíme soľou, korením aj nálevom z uhoriek.

Hrnčeková knedľa

Žemle nakrájame na kocky, osmažíme na asi 50 g masla, osolíme a vložíme do misy. Z múky, mlieka a žĺtkov vypracujeme hladké cesto. Na malé kocky nakrájané šampiňóny orestujeme na panvici s trochou oleja. Šunku nakrájame na malé kocky a spolu so šampiňónmi a nasekanou petržlenovou vňaťou pridáme k osmaženej žemli. Prilejeme cesto, osolíme a premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Hrnčeky vytrieme masťou, vysypeme hrubou múkou a až po okraj naplníme zmesou. Vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme vo vodnom kúpeli pod pokrievkou asi 25 minút.

Servírovanie

Plátky mäsa podávame s knedľou, preliate omáčkou s nakrájanými uhorkami a posypané petržlenovou vňaťou.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať