0

Suché a tekuté marinády na grilované jedlá

Suché marinády

  • Sú to zmesi korenia alebo sušených bylín bez pridania oleja, šťavy, octu alebo vína, ktorými posypávame potraviny, ktoré potom kladieme na gril.
  • Suché marinády sa hodia na potraviny, ktoré nevyžadujú dlhé grilovanie.
  • Potraviny marinované suchou marinádou môžeme klásť na gril ihneď alebo nechať na nejaký čas v pripravenej marináde odstáť.

Tekuté marinády

  • Tekuté marinády sa pripravujú z korenín, bylín a tekutiny - najčastejšie z vína, octu, oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, kečupu a pod.
  • Tekuté marinády na mäso by mali obsahovať aj kyslú zložku – napr. ocot, víno, šťavu z citróna – a olej. Takéto prepojenie uvoľňuje svalové vlákna, vďaka čomu nie je mäso po upečení tvrdé.
  • Potraviny nechávame v tekutej marináde naložené dlhšie - mäso marinujeme celú noc (niekedy aj niekoľko dní), ryby a zeleninu marinujeme niekoľko hodín.
Zatiaľ nikto nekomentoval

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať