Cuketovy privarok
Suroviny
- 1 lyžica repkového oleja Vita D’or
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cukety
- ½ lyžičky soli Kania
- ⅓ lyžičky čierneho mletého korenia Kania
- 2 lyžice vody
- 1 lyžica masla Pilos
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 200 ml smotany na varenie Pilos (30 %)
- 200 ml polotučného mlieka Pilos
Servírovanie
- citrónová šťava
- 8 párkov
Potrebujeme
hlbšiu panvicu alebo hrniec
POSTUP
Na repkovom oleji orestujme nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme cesnak a premiešame. Cuketu nastrúhame a pridáme do základu. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme cca 10 minút. Na panvici rozpustíme maslo, ku ktorému pridáme hladkú múku. Miešame, kým sa vytvorí hustejšia kašovitá konzistencia. Prilejeme smotanu, mlieko a opäť premiešame, kým sa ingrediencie prepoja. Hotovú zápražku prilejeme k cukete, premiešame a varíme na miernom ohni, za občasného miešania, ďalších 10 minút.
Servírovanie
Cuketový prívarok pokvapkáme šťavou z citróna a podávame s párkami.