35
108
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

35 min
4 porcie
  • 500 g špagiet Combino
  • 200 g údenej slaniny Pikok (plátky)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 3 žĺtka
  • 2 lyžice strúhaného syra grana padano
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • lístky čerstvej bazalky

Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode a scedíme.

Slaninu nakrájame na kocky a na rozohriatej panvici a za stáleho miešania opečieme do zlatista. Potom ju preložíme z panvice do misky a na výpeku zo slaniny orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Krátko opražíme a zalejeme bielym vínom. Povaríme, kým sa alkohol z vína odparí. Potom pridáme polovicu smotany a krátko povaríme. Na panvicu pridáme späť opraženú slaninku.

V miske zmiešame žĺtky, druhú polovicu smotany a syr grana padano. Zmes pridáme na panvicu, stíšime plameň, osolíme a okoreníme. Pridáme horúce uvarené špagety, dôkladne premiešame a stiahneme zo sporáka.

Pred servírovaním ozdobíme nasekanou bazalkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Apollyon
    08. november 2020, 18:23

    Špagety Karbon-ára z Terchovej. Chápem, že Guanciale alebo Pancetta sa nemusí dať zohnať úplne jednoducho v slovenských diskontoch. Sám ju občas nahradím Anglickou slaninou. Ale to neznamená, že by sa v recepte mali uvádzať takéto nezmysli. Karbonara s Grana Padano sú nevýrazné. Cesnak, víno, bazalka a smotana? Absolútny nezmysel. Smotana je neakceptovateľná. Ak sa chcete naučiť pravé spaghetty Carbonara, tak odporúčam toto krátke video s krstným otcom talianskej kuchyne, Antoniom Carlucciom: https://youtu.be/3AAdKl1UYZs

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    28. október 2020, 16:06

    Neviem čo to je, ale s istotou viem, že nie carbonara :) Syr sa používa pecorino alebo parmezán. Slanina tam nepatrí, používa sa guanciale alebo pancetta. Cesnak, cibuľa, víno a bazalka...to je snáď vtip. To je ako keby som išiel robiť bryndzové halušky a miesto bryndze dám tvaroh, miesto halušiek cestoviny a zalial to vínom s cesnakom...

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      30. október 2020, 11:36

      Presne tak :-)

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. jún 2020, 15:52

    Fantastický recept, všetkým vždy chutí! :)))

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    14. máj 2020, 14:21

    Naco kazit Carbonara smotanou?

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    10. máj 2020, 12:58

    Dobry den. Som trosku sklamana z tohto receptu. Na youtube mate krasne jednoduche video, ako uvarit toto jedlo. Tak som si chcela aj na vasej stranke precitat mnozstva a v tomto recepte pisete uplne nieco ine, ako hovori p. Paulus. Mohli by ste si to zjednotit.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info