54
237
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

35 min
4 porcie
  • 500 g špagiet Combino
  • 200 g údenej slaniny Pikok (plátky)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 3 žĺtka
  • 2 lyžice strúhaného syra grana padano
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • lístky čerstvej bazalky

Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode a scedíme.

Slaninu nakrájame na kocky a na rozohriatej panvici a za stáleho miešania opečieme do zlatista. Potom ju preložíme z panvice do misky a na výpeku zo slaniny orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Krátko opražíme a zalejeme bielym vínom. Povaríme, kým sa alkohol z vína odparí. Potom pridáme polovicu smotany a krátko povaríme. Na panvicu pridáme späť opraženú slaninku.

V miske zmiešame žĺtky, druhú polovicu smotany a syr grana padano. Zmes pridáme na panvicu, stíšime plameň, osolíme a okoreníme. Pridáme horúce uvarené špagety, dôkladne premiešame a stiahneme zo sporáka.

Pred servírovaním ozdobíme nasekanou bazalkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    23. január 2022, 11:12

    Včera som robila veľmi dobre 💓💓

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    18. január 2022, 11:47

    ³⁴ahoj

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    29. november 2021, 20:37

    Sú to také slovenské špagety carbonara a nám to vôbec nevadilo. Veľmi chutné.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    19. november 2021, 14:36

    Na 500g špagiet je tej omáčky strašne malo podľa receptu. Chuť dobrá všetko fajn ale omáčky je hrozne málo.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      04. december 2021, 13:45

      My sme taky omackovy národ, dal som viac smotany

      Odpovedať
  • Emilia
    12. november 2021, 21:41

    Recept som ešte neskúsila, no nepatrím k tým, ktorí prv než recept vyskúšajú hneď kritizujú, že to absolútne nie sú originál Carbonara aké uvádzajú originál taliansky šéfkuchári. Ak sa skutočne chcete v dnešnej dobe, kedy sa dá v kuchyni využiť hocčo, zameriavať na to, že vám niekto poskytne alternatívu (ktorá evidentne ulahodí, súdiac podľa šikovnejších jedincov, ktorí si odskúšali túto autentickú podobu Carbonara špagiet) kde nie sú iba originál suroviny, tak to ste naozaj uväznení v minulosti. Každý robí Carbonara ináč a mne osobne niekde chutia veľmi a inde nie... takže treba skúšať. No pokiaľ sa v diskuzii vyjadrovali nejakí rodení Taliáni, chápem, že to ťažko prežívate! xd (nebojte, špagety poctivo nikdy nerozlamujem)

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info