59
276
Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

35 min
4 porcie
  • 500 g špagiet Combino
  • 200 g údenej slaniny Pikok (plátky)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml bieleho suchého vína
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 3 žĺtka
  • 2 lyžice strúhaného syra grana padano
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • lístky čerstvej bazalky

Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode a scedíme.

Slaninu nakrájame na kocky a na rozohriatej panvici a za stáleho miešania opečieme do zlatista. Potom ju preložíme z panvice do misky a na výpeku zo slaniny orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Krátko opražíme a zalejeme bielym vínom. Povaríme, kým sa alkohol z vína odparí. Potom pridáme polovicu smotany a krátko povaríme. Na panvicu pridáme späť opraženú slaninku.

V miske zmiešame žĺtky, druhú polovicu smotany a syr grana padano. Zmes pridáme na panvicu, stíšime plameň, osolíme a okoreníme. Pridáme horúce uvarené špagety, dôkladne premiešame a stiahneme zo sporáka.

Pred servírovaním ozdobíme nasekanou bazalkou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    19. máj 2022, 11:12

    Naozaj výborné, vďaka za recept!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    13. máj 2022, 15:03

    Spagety Carbonara.. talianske, prave... Tie su bez smotany a cibule. No co uz .. :o/

    Odpovedať
    • D
      Defo
      18. jún 2022, 20:40

      A ani vino by som tam nedal, ale treba predat via je potravin,

      Odpovedať
  • N
    Niko Valach
    13. máj 2022, 10:59

    V kulinarskej akademii od Paulusa je recept kde to najdete ako to ma byt - bez smotany :) treba vyskusat a k tejto slovenskej verzii sa nevratite.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. február 2022, 14:52

    Carbonara keby to videli Taliani dostanú mrchanemoc 🤣 v žiadnom prípade smotana!!!!!!!!!!!!!!!

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    03. február 2022, 21:43

    Jooj, veľmi ma pobavilo, ako vám tento recept zdvihol tlak 😂 Je mi ľúto vašich smutných životov, keď vás vyvedie z miery recept na špagety. Asi by ste sa mali nad tým zamyslieť. Je úplne jedno ako sa to volá. Kto vie ako majú vyzerať Carbonara, ten vie. A kto nie, tak tomu to môže byť úprimne ukradnuté. Akože fakt mám dojem, že sa tu stretli taliani emigrujúci na Slovensko, nadšenci Gordona Ramsayho a miestni kuchtíci zo závodnej jedálne, ktorých hrdosť utrpela kvôli názvu receptu 😂. Patetické. Viete ako sa to hovorí? Ži a nechaj žiť, mali by ste sa tým začať riadiť a možno budete vo svojich životoch štastnejší. Nabudúce si miesto toho kritizovania radšej zakusnite do jazyka a skúste aspoň na chvíľu pochopiť, že sa každý neriadi nastavenými postupmi a pravidlami ako cvičená opica. Chcete si to variť podľa originál receptu, tak prosím. Ale dajte pokoj ľudom, ktorí vítajú zmenu. PS: Vy musíte byť dobre vyhúkaní z nariadení, keď vás vzrušia špagety na stránke obchodného domu. Nezabudnite hlavne poctivo nosiť rúško a 30x sa dať pichnúť, enjoy. (Zdravý rozum je minulosťou, prevláda názor väčšiny, alias, somovca.com) Jo, a ananás si na pizzu dávať budem a špagety s morca dellou si budem tiež nazývať Bolognese. Sajonára lempli. PS2: Keby ste potrebovali návod na to ako žiť svoj vlastný život, napíšte mi na mail: starajsaosebaaosvojživotabudešštastný@nekomentujlidlšpagety.časjecennýtaksihovážanestrácajčassľudmiktorízatonestoja Dante

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      25. jún 2022, 09:10

      Super napísané.

      Odpovedať
    • D
      Defo
      18. jún 2022, 20:44

      Si sa rozpisal, ako Keby ta to viviedlo z miery. Ak do segedínskeho dáš hrach a mrkvu, no……to iste, ako carbonare smotanu

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      09. jún 2022, 12:21

      absolútne súhlasím, varenie nie je exaktná veda

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      07. jún 2022, 10:12

      Super vysvetlené 👍😜

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      02. jún 2022, 19:06

      Katastrofa

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      13. máj 2022, 15:07

      Tato reakcia... hm, to je uz druhy, stredny stupen hluposti clovece..

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        15. máj 2022, 17:04

        Pre hlupáka, každý hlúpy.

        Odpovedať
    • H
      Hosť
      08. apríl 2022, 11:17

      Pekne napísané.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        15. máj 2022, 17:05

        Teší ma, že sa tu nájdu ľudia schopní doceniť môj zámer.

        Odpovedať
    • H
      Hosť
      27. marec 2022, 08:13

      Čo tak miesto zdlhaveho vypisovania žiť podľa názvu mailovej adresy ?

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        28. marec 2022, 16:49

        Zdĺhavého? To trvalo napísať minútu 😂 Okrem toho, niekto musí priviesť ľudí na správny smer. To by urobil každý dobrý pastier:)

        Odpovedať
    • H
      Hosť
      05. február 2022, 13:45

      irónia, keď tu niekto ide dávať kázeň o smutných životoch a sám tu zabije pol hodinu písaním 12-stranovej eseje

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        10. jún 2022, 20:52

        Polhodinu? 🤔 Ako som už písal, minútku to trvalo napísať. Polhodinu by som týmto nonsensom nestrácal 😂 Ale chápem, že nie každý by bol toho schopný, tak je jednoduchšie si tam dosadiť vlastnú premennú, aby som sa necítil ako až tak na pikaču, že som dumb. (i feel you).

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        02. jún 2022, 19:07

        Super

        Odpovedať
      • H
        Hosť
        14. marec 2022, 21:15

        presne to ma napadlo...no pobavila som sa

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          28. marec 2022, 16:50

          Napadla vás irónia? A bolelo to?

          Odpovedať
      • H
        Hosť
        13. február 2022, 14:44

        pointa <--------------------------------------> ty Pre niekoho strata času, pre iného ponaučenie do budúcna;) Kto chce ten pochopí, a kto nie, ten bude vždy len kritizovať. Ale chápem, že nie každý má vlohy na pochopenie dlhších textov. Máš odpustené.

        Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať