7
14
Kurací perkelt so smotanou a haluškami

Kurací perkelt so smotanou a haluškami

1 h 10 m
5 porcií
  • 1 kurča
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • hladká múka Castello
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cibuľa
  • 5 - 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky Mikado
  • 1 lyžička karí korenia Mikado
  • 3 bobkové listy Mikado
  • nové korenie Mikado
  • celé čierne korenie Mikado
  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 1 hrsť nasekaných čerstvých byliniek (petržlenová vňať, pažítka, bazalka)
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžica masla Pilos

Postup

POTREBUJEME

  • hlbšiu panvicu s pokrievkou
  • sitko na halušky
  • sitko

Kurací perkelt

Z umytého a osušeného kurčaťa odstránime chrbtovú kosť. Rozdelíme ho na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke (asi 2 lyžiciach). Kuracie kúsky opečieme na rozohriatej panvici

s olivovým olejom po všetkých stranách dozlatohneda.

Počas opekania pridáme nasekanú cibuľu a 4 – 5 strúčikov cesnaku nadrobno. Keď mäso, cibuľa a cesnak získajú zlatohnedú farbu, pridáme 2 lyžice hladkej múky, mletú papriku a karí korenie. Podlejeme horúcou vodou tak, aby bolo mäso skoro úplne zaliate. Ochutíme bobkovými listami, guľôčkami nového a čierneho korenia. Dusíme pod pokrievkou na miernom ohni domäkka.

Tip: Ak sa nám zdá šťava príliš riedka, môžeme perkelt zahustiť svetlou zápražkou, ktorú pripravíme z 2 lyžíc hladkej múky.

Na záver pridáme do perkeltu smotanu a varíme ďalej ešte 5 minút.

Bylinkové halušky

V miske zmiešame 500 g hladkej múky, nadrobno nasekané bylinky, vajíčka, 1 nastrúhaný strúčik cesnaku, soľ a korenie. Vodu prilievame postupne, kým nevznikne hladké cesto. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame cesto na halušky. Dôkladne

premiešame, aby sa nezlepili. Halušky varíme asi 2- 3 minúty.

Uvarené halušky scedíme a pridáme k nim maslo.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme porciu halušiek, kúsok mäsa a prelejeme šťavou. Môžeme dozdobiť nasekanými bylinkami podľa chuti.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept

Máš všetko čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nájdeš na www.lidl-shop.sk

  • H
    Hosť
    12. marec 2020, 06:18

    Trocha ináč ale výborný👌To karí (dobrej kvality, ja som dala Singaporean curry) dalo výbornú chut! Určite znova urobím 😁

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    21. september 2018, 11:14

    perkelt + smotana = paprikas

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    01. september 2018, 02:25

    Dakujem za napad, recept mi spravil chut na perkelt,ale idem si pohladat poriadny recept, lebo toto neni perkelt ale paprikas a este k tomu daky novodoby ze kari korenie, hahaha, ale halusky mozno vyskusam :DDD

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    24. september 2017, 15:34

    Robili sme tie halušky a určite tam nemá 500g múky a len 2 vajicka. To sa nedá s toho spraviť cesto. Treba t dávať správne množstva.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. jún 2018, 01:09

      Veď sa tam pridáva voda, ja som urobila halušky presne podľa postupu.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      28. október 2017, 08:57

      Ale dá sa :)..a ešte aj bez vajec

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    04. august 2017, 20:04

    Mám pocit, že so smotanou sa robí paprikáš, nie perkelt.

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      16. september 2017, 21:23

      Súhlasím..určite je to paprikáš..perkelt bez smotany.. tiež mi chýba voda v príprave haluškového cesta..

      Odpovedať
Zobraziť viac komentárov

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info