späť na Encyklopédiu ovocia a zeleniny

Hlávkový šalát

Hlávkový šalát je jeden z najpopulárnejších šalátov. Je charakteristický svetlozelenými, mäkkými, jemnými listami. Konzumuje sa surový.

Ako nakupovať?

Pri výbere šalátu v obchode by ste si mali všímať, aby jeho listy neboli zvädnuté a nahnednuté. Hlávku šalátu neumývajte v celku – listy oddeľte a umývajte zvlášť. Listy nekrájajte nožom, aby šalát nestratil krehkosť. Ak chcete menšie kúsky, potrhajte ich.

Ako ho jesť?

Pretože má jemnú chuť, majú ho rady aj deti. Skvele chutí so smotanou alebo s jogurtovými omáčkami. Hodí sa tiež na chlebíky.

Ako ho uchovávať?

Hlávka šalátu by sa mala uchovávať obalená vlhkým papierovým obrúskom v chladničke. Vďaka tomu si dlhšie udrží čerstvosť.

 

Nutričné hodnoty v 100 g šalátu:

• Energetická hodnota – 14 kcal

• Bielkoviny – 1,4 g

• Cukry – 2,9 g

• Tuky – 0,2 g

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať