Aljašská treska s holandskou omáčkou a špargľou
Suroviny
- 600 g fileta z tresky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- sušené chilli Kania
- 2 lyžice hladkej múky Belbake
- olivový olej Primadonna
- 200 g zemiakov
- 2 lyžice masla Pilos
- 1 lyžica čerstvej pažítky
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
- 400 g zelenej špargle
- 1 lyžica čerstvého tymianu
- 4 strúčiky cesnaku
- 8 cherry paradajok
- holandská omáčka
POSTUP
Tresku osolíme, okoreníme, zasypeme mletým chilli podľa chuti a obalíme v múke. V panvici s rozpáleným olejom opekáme najprv na strane s kožou a potom krátko dopečieme z druhej strany.
Zemiaky v šupke uvaríme, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. V hrnci s trochou masla a vody ich krátko opražíme, ochutíme soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Špargľu oblanšírujeme (asi minútu povaríme vo vriacej osolenej vode) a necháme odkvapkať. Následne dopečieme na panvici s filetami, kam sme pridali lyžicu masla. Ochutíme nasekaným tymianom a rozpučenými strúčikmi cesnaku. Pridáme na polovice prekrojené paradajky a osolíme.
Servírovanie
Pečenú tresku servírujeme s opekanou špargľou, bylinkovými zemiakmi, paradajkami a holandskou omáčkou.
Tip: Pozri si ako pripraviť holandskú omáčku.