0
8
Aljašská treska s holandskou omáčkou a špargľou

Aljašská treska s holandskou omáčkou a špargľou

1 h 0 m
4 porcie

Suroviny

  • 600 g fileta z tresky
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • sušené chilli Kania
  • 2 lyžice hladkej múky Belbake
  • olivový olej Primadonna        
  • 200 g zemiakov
  • 2 lyžice masla Pilos
  • 1 lyžica čerstvej pažítky
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
  • 400 g zelenej špargle
  • 1 lyžica čerstvého tymianu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 8 cherry paradajok
  • holandská omáčka

POSTUP

Tresku osolíme, okoreníme, zasypeme mletým chilli podľa chuti a obalíme v múke. V panvici s rozpáleným olejom opekáme najprv na strane s kožou a potom krátko dopečieme z druhej strany.

Zemiaky v šupke uvaríme, necháme mierne vychladnúť a ošúpeme. V hrnci s trochou masla a vody ich krátko opražíme, ochutíme soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a pažítkou.

Špargľu oblanšírujeme (asi minútu povaríme vo vriacej osolenej vode) a necháme odkvapkať. Následne dopečieme na panvici s filetami, kam sme pridali lyžicu masla. Ochutíme nasekaným tymianom a rozpučenými strúčikmi cesnaku. Pridáme na polovice prekrojené paradajky a osolíme.

Servírovanie

Pečenú tresku servírujeme s opekanou špargľou, bylinkovými zemiakmi, paradajkami a holandskou omáčkou.

Tip: Pozri si ako pripraviť holandskú omáčku.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať