Hovädzie držky na milánsky spôsob
Suroviny
- olivový olej Primadonna
- 2 cibule
- 4 stonky stonkového zeleru
- 100 g údenej slaniny Pikok
- 5 guľôčok nového korenia Kania
- 4 bobkové listy Kania
- 7 strúčikov cesnaku
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
- 300 ml bieleho suchého vína
- 800 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 0,5 kg hovädzích držiek
- chlieb
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 1 hrsť čerstvej mäty
- 1 hrsť hoblín parmezánu Lovilio
POSTUP
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájané cibule, stonky zeleru a slaninu na malé kocky. Pridáme nové korenie, bobkové listy, najemno nasekaných 6 strúčikov cesnaku a ochutíme soľou a korením. Podlejeme vínom a chvíľu povaríme, kým sa z vína odparí alkohol. Prihodíme paradajky v konzerve, prilejeme trochu vody a podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme predvarené držky, premiešame, zakryjeme pokrievkou a varíme približne 45 minút, kým držky zmäknú.
Na panvici s olejom dochrumkava opečieme krajce chleba, ktoré z oboch strán potrieme 1 strúčikom cesnaku.
Petržlenovú vňať a mätu nasekáme najemno.
Servírovanie
Hovädzie držky na milánsky spôsob servírujeme posypané hoblinami parmezánu, bylinkami, pokvapkané olejom a opečenými bruschettami.