Avokádový šalát
- 4 vajíčka uvarené natvrdo
- 2 zrelé avokáda
- 3 lyžice majonézy Mikado
- 200 g kyslej smotany Pilos
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g mrazeného hrášku Chira
- 4 sedliacke žemle
Postup
Uvarené vajíčka očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Avokádo rozdelíme na polovice a odstránime kôstku. Pomocou lyžice vyberieme dužinu, ktorú nakrájame na menšie kocky.
Vo väčšej miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nadrobno nasekanú bazalku, štipku soli a korenia. K zmesi pridáme nakrájané vajíčka, avokádo a rozmrazený hrášok. Šalát zľahka premiešame.
Tip: Šalát môžeme skladovať v uzatvárateľnej nádobe v chladničke najviac 2 dni. Hodí sa na raňajky, obed či večeru alebo ako príloha k pečenej rybe i kurčaťu.
SERVÍROVANIE
Avokádový šalát servírujeme v miske, ozdobený lístkami bazalky. Podávame so sedliackou žemľou.