Zeleninový šalát s avokádom a morčacím mäsom
- 850 g morčacích pŕs v celku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- 2 avokáda
- 1 červená paprika
- 3 menšie červené cibule
- 250 g cherry paradajok
- 1 hrsť sterilizovanej kukurice Freshona
- 1 hrsť čerstvého koriandra
- 1 a 1/2 limetky
POSTUP
POTREBUJEME
- panvicu
- alobal
Umyté a osušené morčacie prsia očistíme od šliach a krvavých stôp. Rozdelíme ich na 4 približne rovnako veľké časti. Ochutíme ich soľou, korením, čerstvým tymianom a opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Na záver ich pokvapkáme limetkovou šťavou, prikryjeme alobalom a necháme niekoľko minút odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na tenké plátky.
Medzitým pripravíme avokádový šalát. Avokádo rozdelíme na polovice a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Dužinu nakrájame na tenké plátky. Papriku nakrájame na rezance, cibuľu na tenké pásiky a cherry paradajky na polovice, prípadne štvrtiny. Zeleninu aj s avokádom preložíme do misky, pridáme šťavu z 1 a 1/2 limetky, olivový olej, soľ, korenie, kukuricu a nahrubo nasekaný koriander. Zľahka premiešame a necháme chvíľu postáť.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu šalátu a naň plátky mäsa. Pokvapkáme olivovým olejom a dozdobíme lístkami koriandra.