Bageta s grilovanou zeleninou
- 4 malé svetlé bagety alebo fitness žemle
- 1/2 baklažánu
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1/2 cukety
- 2 paradajky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej Primadonna
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čierne olivy bez kôstok Baresa
- čerstvé oregano
Potrebujeme
- kuchynské utierky
- grilovaciu panvicu
Postup
Baklažán nakrájame na tenké plátky, osolíme a necháme 5 – 10 minút odstáť, aby sme ich zbavili horkosti. Potom ich opláchneme studenou vodou a osušíme.
Cuketu, paradajky, cibuľu a cesnak nakrájame na tenké plátky. Zeleninu preložíme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme soľou a čiernym korením. Grilujeme na rozpálenej grilovacej panvici na troche olivového oleja.
Bagety prerežeme na polovice. Na spodnú časť bagiet poukladáme grilovanú zeleninu. Ozdobíme olivami nakrájanými na menšie kúsky a čerstvým oreganom. Môžeme pokvapkať olivovým olejom.
BAGETA MALÁ SVETLÁ
Vynikajúce pšeničné pečivo s nadýchanou striedkou a chrumkavou kôrkou.