Slaný koláč s morčacím mäsom a bryndzou
Suroviny
- 300 g morčacích prsných rezňov
- soľ kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 250 g bryndze Slovenskô
- 4 vajcia
- 1 hrsť čerstvej pažítky
- 10 g masla Pilos na vymazanie formy
- 15 g hladkej múky Belbake na vysypanie formy
- 1 lístkové cesto Chef Select & You
- 100 g cherry paradajok
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 100 g poľného šalátu
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
- formu na koláč
POSTUP
Morčacie prsia nakrájame na menšie kúsky, ochutíme soľou a korením. Sprudka restujeme na rozohriatej panvici s olejom.
Kým sa mäso restuje, v mise zmiešame 125 g bryndze, vajcia, soľ a korenie. Do zmesi prihodíme aj nasekanú pažítku a opäť premiešame.
Formu na koláč vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou. Nadbytočnú múku odstránime a na formu položíme lístkové cesto. Dôkladne pritlačíme a kraje orežeme. Zvyšné cesto priložíme po okrajoch tak, aby sme zakrylo celú formu.
Na lístkové cesto nalejeme zmes, pridáme kúsky orestovaného mäsa a 125 g bryndze.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 minút.
Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, a kým chladne, pripravíme rýchly šalát z nakrájaných paradajok, lahôdkovej cibuľky a hrsti poľného šalátu. Ochutíme soľou a korením, prilejeme olej, šťavu z ½ citróna a všetko zľahka premiešame.