0
1
Plnené zemiakové lodičky

Plnené zemiakové lodičky

1 h 30 m
4 porcie

Suroviny

  • 4 zemiaky
  • olivový olej Primadonna
  • soľ Kania
  • 2 vajcia
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
  • ⅓ lyžičky soli Kania
  • 2 lyžice strúhaného eidamu Pilos


Ešte budeme potrebovať

  • 4 plátky prosciutta Italiamo
  • 4 lyžice kukurice s fazuľou v paradajkovej omáčke Freshona
  • 4 lyžice strúhaného eidamu Pilos


Servírovanie

  • čerstvá pažítka

Potrebujeme

veľký plech, potravinársku fóliu


POSTUP

4 stredne veľké zemiaky zľahka polejeme olivový olejom a osolíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C cca 55 minút. Z upečených zemiakov odrežeme vrchnú časť a vyberieme vnútro.

Vajcia, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr a 2 lyžice zemiakového vnútra zmiešame. Do vnútra zemiakov uložíme prosciutto. 2 zemiaky naplníme fazuľovou zmesou a 2 zemiaky vajíčkovou zmesou. Všetky zemiaky z vrchu posypeme strúhaným eidamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 15 – 20 minút. Upečené zemiaky posypeme pažítkou a podávame.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
Zatiaľ nikto nekomentoval


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať