Plnené zemiakové lodičky
Suroviny
- 4 zemiaky
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- 2 vajcia
- ¼ lyžičky mletého čierneho korenia Kania
- ⅓ lyžičky soli Kania
- 2 lyžice strúhaného eidamu Pilos
Ešte budeme potrebovať
- 4 plátky prosciutta Italiamo
- 4 lyžice kukurice s fazuľou v paradajkovej omáčke Freshona
- 4 lyžice strúhaného eidamu Pilos
Servírovanie
- čerstvá pažítka
Potrebujeme
veľký plech, potravinársku fóliu
POSTUP
4 stredne veľké zemiaky zľahka polejeme olivový olejom a osolíme. Pečieme v rúre vyhriatej na 185 °C cca 55 minút. Z upečených zemiakov odrežeme vrchnú časť a vyberieme vnútro.
Vajcia, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr a 2 lyžice zemiakového vnútra zmiešame. Do vnútra zemiakov uložíme prosciutto. 2 zemiaky naplníme fazuľovou zmesou a 2 zemiaky vajíčkovou zmesou. Všetky zemiaky z vrchu posypeme strúhaným eidamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 15 – 20 minút. Upečené zemiaky posypeme pažítkou a podávame.