Bravčové karé so šampiňónmi a s tarhoňou
Suroviny
Bravčové karé
- 1 cibuľa
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 4 strúčiky cesnaku
- 600 g bravčového karé
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 250 g hnedých šampiňónov
- 1 lyžička mletej rasce Kania
- 1 lyžica hladkej múky Belbake
- 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
Tarhoňa
- 1 a ½ bravčovej masti Pikok
- 300 g tarhone Tiradell
Servírovanie
- čerstvá petržlenová vňať
- 4 kyslé uhorky Freshona
Potrebujeme
potravinársku fóliu
POSTUP
Bravčové karé
Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme v hrnci na masti. Prihodíme nadrobno nasekaný cesnak a základ ďalej restujeme. Mäso naklepeme, postupne ho pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi, aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a chvíľu dusíme. Keď sa voda vyparí, šampiňóny orestujeme. Prisypeme rascu a znížime teplotu. Prisypeme hladkú múku s mletou paprikou, premiešame, prilejeme vodu a varíme do zmäknutia.
Tarhoňa
Tarhoňu nasypeme do odmerky po okraj. Presypeme do hrnca s masťou a restujeme cca 4 minúty. Následne zalejeme 1 a ½ rovnakej odmerky vody a varíme približne 5 minút. Odstavíme a pod pokrievkou necháme postáť približne 30 minút.
Servírovanie
Bravčové karé so šampiňónmi servírujeme s tarhoňou, kyslými uhorkami a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.