6
41
Bravčové karé so šampiňónmi a s tarhoňou

Bravčové karé so šampiňónmi a s tarhoňou

2 h 0 m
3 porcie

Suroviny

Bravčové karé

  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice bravčovej masti Pikok
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 600 g bravčového karé
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 1 lyžička mletej rasce Kania
  • 1 lyžica hladkej múky Belbake
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania


Tarhoňa

  • 1 a ½ bravčovej masti Pikok
  • 300 g tarhone Tiradell


Servírovanie

  • čerstvá petržlenová vňať
  • 4 kyslé uhorky Freshona

Potrebujeme

potravinársku fóliu


POSTUP

Bravčové karé

Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme v hrnci na masti. Prihodíme nadrobno nasekaný cesnak a základ ďalej restujeme. Mäso naklepeme, postupne ho pridáme k cibuľovo-cesnakovej zmesi, aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a chvíľu dusíme. Keď sa voda vyparí, šampiňóny orestujeme. Prisypeme rascu a znížime teplotu. Prisypeme hladkú múku s mletou paprikou, premiešame, prilejeme vodu a varíme do zmäknutia.


Tarhoňa

Tarhoňu nasypeme do odmerky po okraj. Presypeme do hrnca s masťou a restujeme cca 4 minúty. Následne zalejeme 1 a ½ rovnakej odmerky vody a varíme približne 5 minút. Odstavíme a pod pokrievkou necháme postáť približne 30 minút. 


Servírovanie

Bravčové karé so šampiňónmi servírujeme s tarhoňou, kyslými uhorkami a na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    15. máj 2025, 10:08

    Vyzerá to fajn. Nie je lepšie mäso najprv zatiahnuť a do toho výpeku dať cibuľu, cesnak, orestovat, koreniny, mäso naspäť, podliať bravčovým vývarom a variť. Teraz som sa inšpiroval, idem do Lidla kúpiť mäso a tarhonu a urobím na obed, skúsim tam dať aj bobkový list, použijem údenú papriku a asi nie karé ale plece.

    Odpovedať
  • H
    Hosť
    06. apríl 2025, 12:59

    Šikovný recept a chutný 😋

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      07. apríl 2025, 12:35

      To nás veľmi teší, veríme, že aj chutil 🥰

      Odpovedať
  • H
    Hosť
    11. marec 2025, 08:56

    Neznášam keď sa neuvádza koľko soli a koľko čierneho korenia, ak niekto je kuchár ako ja a len sa učím, podľa čoho sa mám riadiť? 1 čl papriky je fajn ale koľko soli?????

    Odpovedať
    • H
      Hosť
      20. apríl 2025, 07:09

      Soli podla chuti,kazdy soli inak.

      Odpovedať
    • H
      Hosť
      11. marec 2025, 08:58

      Druhá vec, variť sa má koľko? To je recept typu ako keby vám ja ako pneuservisak poviem, odmontujeme koleso, prezujeme koleso, nahodíme koleso.

      Odpovedať
      • H
        Hosť
        20. apríl 2025, 07:08

        Vsak do mäkka dusit,to da rozum

        Odpovedať
      • Kuchyňa Lidla
        11. marec 2025, 16:41

        Dobrý deň, rozumieme, že presné množstvo soli a korenia môže byť pri varení veľká dilema, najmä keď sa človek ešte len učí. 😊 Každý má trošku iné chute, takže odporúčame začať s cca 1/2 až 1 čajovou lyžičkou soli a čierneho korenia pridávať podľa chuti. Dôležité je ochutnávať priebežne – tak si nájdete svoju ideálnu mieru. Držíme palce

        Odpovedať
        • H
          Hosť
          11. marec 2025, 18:55

          Ide aj o ten čas, prečo v recepte není napísané, že či mám mäso variť 5 minút alebo 3 hodiny? Vďaka tomuto receptu sa mi podarilo znehodnotiť kilo a pol bravčovych kare :)

          Odpovedať
          • H
            Hosť
            20. apríl 2025, 07:11

            🫢sorry ale to da rozum,ze iba do zmeknutia sa dusi.

            Odpovedať
          • H
            Hosť
            24. marec 2025, 10:43

            Veď tam píše do zmäknutia.

            Odpovedať
  • H
    Hosť
    05. marec 2025, 09:18

    Výborné,si veľmi šikovný chalan, len sa tomu venuj aj nadalej,super sa na teba pozerá!

    Odpovedať
    • Kuchyňa Lidla
      10. marec 2025, 15:42

      Takéto komentáre Viktora veľmi tešia. Ďakuje a pozdravuje! ❤️

      Odpovedať
  • D
    Drahoslava Kovárová
    18. január 2025, 15:29

    Znie lákavo. Zajtra skúšam.

    Odpovedať
Zobraziť viac komentárov


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať