Restovaný kapor s červenou repou, pomarančom, vlašskými orechmi a hrozienkami
Suroviny
Šalát
- hrsť vlašských orechov Alesto
- 1 pomaranč
- ½ červenej cibule
- hrsť sušených hrozienok Alesto
- 100 ml bieleho suchého vína (na namočenie hrozienok)
- 1 varená červená repa
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 šalát srdiečko
Kapor
- 1 fileta kapra
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- tymian
- 50 g masla Pilos
- ½ citróna
Dresing
- 200 ml kyslej smotany Pilos
- 1 lyžička medu
- ½ citróna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
panvica, miska, metlička
POSTUP
Šalát
Na suchej panvici opečieme orechy. Pustíme sa do prípravy šalátu. Pomaranč, ošúpeme, vyrežeme z neho segmenty a šťavu vytlačíme do misky. Opečené orechy stiahneme z ohňa a presypeme do menšej misky. K pomaranču prihodíme na mesiačiky nakrájanú červenú cibuľu, prisypeme hrozienka namočené v bielom víne, červenú varenú repu na mesiačiky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a premiešame. Následne pridáme nasekané listy šalátu, opečené orechy a premiešame.
Kapor
Pokračujeme s prípravou kapra. Filet kapra očistíme, narežeme na porcie, na strane s kožou osolíme a okoreníme. Následne opečieme na rozpálenej panvici s olivovým olejom a tymianom z oboch strán dozlatista. Po obrátení pridáme na kapra maslo a pokvapkáme šťavou z citróna.
Dresing
V miske zmiešame kyslú smotanu, med, citrónovú šťavu, soľ, korenie, olivový olej a premiešame metličkou.
Servírovanie
Na tanier naložíme pripravený šalát, na šalát uložíme kapra, prelejeme výpekom, pridáme dresing a podávame.






Marcel Ihnačák