0
13
Ragú z pečenej kačice s domácimi papardelle

Ragú z pečenej kačice s domácimi papardelle

2 h 0 m
4 porcie
  • 1 kačica
  • 1 cibuľa
  • 3 pomaranče
  • soľ s jódom Belbake
  • celá rasca Kania
  • 200 ml vody
  • 125 g hladkej múky Belbake
  • 125 g hrubej múky Belbake
  • 2 vajcia
  • 1 lyžica rastlinného oleja Promienna
  • 100 g zeleru
  • 50 g mrkvy
  • 50 g petržlenu
  • 50 g stopkového zeleru
  • čerstvý rozmarín, tymian alebo šalvia
  • 200 ml suchého červeného vína
  • čerstvá petržlenová vňať

Potrebujeme

  • pekáč s pokrievkou
  • väčšiu panvicu
  • strúhadlo
  • sitko

Pečená kačica

Cibuľu a 2 dôkladne umyté neošúpané pomaranče nakrájame na väčšie kúsky. Dôkladne osolíme, premiešame a zmesou naplníme umytú a osušenú kačicu. Kačicu preložíme na pekáč, osolíme a ochutíme celou rascou. Pridáme zvyšnú nakrájanú cibuľu a pomaranče. Podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a kačicu pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C. Po hodine odstránime pokrievku a pečieme ďalších 45 – 60 minút domäkka. Upečenú kačicu necháme vychladnúť.

Vychladnutú kačicu naporciujeme – prsia aj s kožou dáme upiecť na 5 minút do rúry pod gril na 225 °C dochrumkava. Zvyšné mäso oberieme od kostí.

Z kostí, upečených kúskov pomarančov, cibule a výpeku (trochu si odložíme na prípravu omáčky) pripravíme vývar - zalejeme studenou vodou a varíme na miernom ohni približne 1 hodinu.

Domáce papardelle

Vo väčšej mise zmiešame hladkú a hrubú múku. Pridáme 2 vajcia a 1 lyžicu rastlinného oleja. Dôkladne premiešame. Keď sa suroviny spoja, cesto prenesieme na dosku a miesime rukami (podľa potreby môžeme pridať trochu vody). Dobre vymiesené cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na približne 1 hodinu odležať. Odležané cesto poprášime múkou a rukami roztlačíme na placku. Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 2 mm pomocou strojčeka na cestoviny alebo valčeka. Nakrájame na 2,5 cm široké a 30 cm dlhé pásiky. Papardelle varíme vo vriacej osolenej vode približne 3 – 4 minúty a scedíme.

Papardelle s kačacím mäsom

Umytú a očistenú zeleninu - zeler, mrkvu, petržlen, stopkový zeler nasekáme nadrobno a orestujeme na rozohriatej panvici na troche kačacieho výpeku. Ochutíme čerstvým rozmarínom, tymianom alebo šalviou a nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča. Podlejeme červeným vínom a šťavou z jedného pomaranča. Keď sa alkohol z vína odparí prilejeme trochu vývaru a pridáme kačacie mäso obraté od kostí.

Scedené cestoviny pridáme na panvicu ku kačaciemu ragú. Necháme prejsť varom, aby sa ragú a cestoviny spojili. Podľa potreby môžeme priliať trochu vývaru. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Servírovanie

Papardelle podávame v hlbokom tanieri. Chrumkavé kačacie prsia nakrájame na plátky a naservírujeme na papardelle. Jedlo na záver ozdobíme lístkami čerstvej petržlenovej vňate.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať