0
4
Bravčové plece s chrenovou omáčkou a domácou knedľou

Bravčové plece s chrenovou omáčkou a domácou knedľou

2 h 0 m
4 porcie

 

  • 1 kg bravčového pleca bez kosti vcelku
  • soľ Castello
  • repkový olej Vita D'or
  • zeleninový vývar
  • 150 g masla Pilos
  • 1 červená cibuľa
  • 50 g hladkej múky Castello
  • 185 g chrenu Kania
  • 100 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 lyžica kryštálového cukru Castello
  • šťava z 1 citróna
  • čerstvá petržlenová vňať

 

Pošírované vajíčka

  • 2 lyžice octu
  • 500 ml vody
  • 4 vajíčka

 

 

Domáce knedle

  • 4 svetlé kaizerky
  • 50 g masla Pilos
  • 50 g delikatesnej šunky Dulano
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • 50 g šampiňónov
  • 2 hrnčeky hrubej múky Castello
  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka Pilos
  • 2 vajíčka
  • ½ lyžice bravčovej masti Pikok

POSTUP

POTREBUJEME

  • kuchynský špagát
  • kovové sitko
  • alobal
  • tyčový mixér

 

Bravčové plece s chrenovou omáčkou

Mäso zviažeme špagátom a osolíme. Sprudka opečieme na rozpálenej panvici s olejom zo všetkých strán. Potom ho vložíme do zeleninového vývaru a na miernom plameni varíme do mäkka. Uvarené mäso preložíme na tanier, prikryjeme alobalom a necháme odpočinúť.

Z masla, nadrobno nakrájanej cibule a múky pripravíme svetlú zápražku a necháme vychladnúť. Potom podlejeme 600 ml vriaceho vývaru z mäsa a varíme asi 15 minút. Následne pridáme sterilizovaný chren a smotanu. Dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou.

 

Pošírované vajíčka

Vodu s octom necháme zovrieť. Pridáme vyklepnuté vajíčko a varíme približne 3 minúty. Podrobný recept nájdete v triku Ako pripraviť stratené vajce?.

 

Domáce knedle

Kaizerky nakrájame na menšie kocky, opečieme na masle a preložíme do misy. Pridáme šunku nakrájanú na kocky, nasekanú petržlenovú vňať a soľ. Šampiňóny nakrájame na kocky, krátko orestujeme v panvici s roztopenou bravčovou masťou a pridáme k zmesi. Z múky, mlieka a žĺtkov pripravíme hladké cesto, ktorým prelejeme žemľovú zmes. Na záver z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý potom zapracujeme do cesta.

Hrnčeky vymažeme masťou, vysypeme hrubou múkou a naplníme cestom asi 2 cm pod okrajom. Potom vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme pod pokrievkou približne 25 minút. Knedle vyklopíme z hrnčekov a nakrájame na plátky.

 

Servírovanie

Mäso zbavíme špagátu, nakrájame a plátky, prelejeme omáčkou a podávame s pošírovaným vajíčkom a domácou knedľou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a tesne pred servírovaním vajíčko ešte osolíme a prerežeme.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info