Restované udon rezance so zeleninou a kuracím mäsom
Suroviny
- 400 g udon rezancov
- 200 g kuracích pŕs
- 30 g sezamového oleja
- 200 g marinovaného tofu
- 8 strúčikov cesnaku
- 100 g hlivy ustricovej
- 100 g mrkvy
- 4 lyžičky rybacej omáčky
- 50 g ustricovej omáčky
- 2 lyžice vody
- 100 g brokolice
- 80 g ľadového šalátu
- 50 g pražených solených arašidov Alesto
- 35 g lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
hrniec, wok / panvicu
Postup
Rezance uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Kuracie prsia očistíme, vykostíme a nakrájame na rezančeky. V hlbokej panvici alebo vo woku rozpálime sezamový olej a osmažíme v ňom na malé kocky nakrájané tofu. Následne pridáme kuracie mäso, krátko orestujeme, prihodíme nadrobno nakrájaný cesnak, natrhanú hlivu a rezančeky mrkvy. Ochutíme rybacou a ustricovou omáčkou a podľa potreby zriedime s trochou vody z cestovín. Pridáme malé ružičky brokolice, uvarené rezance a niekoľkokrát prehodíme, aby bola zmes dôkladne premiešaná. Na záver pridáme na rezančeky nakrájaný ľadový šalát.
Servírovanie
Restované udon rezance so zeleninou a kuracím mäsom podávame posypané nalámanými arašidmi a kolieskami lahôdkovej cibuľky.