1
16
Fazuľové karí

Fazuľové karí

1 h 0 m
6 porcií

 

  • 200 g bielej fazule
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička celého čierneho korenia
  • 1 lyžička celej rasce
  • 3 kardamómy
  • 5 klinčekov
  • 1 lyžica semienok horčice
  • 1 lyžička kurkumy
  • 25 g nastrúhaného zázvoru
  • kôra z 1 citróna
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 2 cesnaky
  • 1 paradajka
  • 100 ml bieleho vína
  • soľ
  • 15 g bryndze
  • 1 lyžica čierneho sezamu
  • čerstvá petržlenová vňať
  • čerstvá bazalka

POSTUP

 

Fazuľu zalejeme vodou, do ktorej pridáme sódu. Na druhý deň scedíme, prepláchneme, privedieme do varu, lyžicou pozbierame počiatočnú penu a varíme do polomäkka (20 - 45 minút v závislosti od fazule).

 

V mažiari spojíme čierne korenie, rascu, kardamón, klinčeky, horčicové semienka a kurkumu. Všetko vypracujeme na zmes, do ktorej nakoniec vmiešame postrúhaný zázvor a citrónovú kôru. V hlbšej panvici na rozohriatom oleji 5 minút opekáme nakrájanú cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, chvíľu pomiešame a prisypeme pripravenú zmes korenín.

 

Na miernom plameni opečieme a nakoniec pridáme aj pokrájanú paradajku. Keď sa šťava zredukuje podlejeme vínom a pri občasnom miešaní opäť počkáme, kým sa tekutina odparí. Uvarenú fazuľu scedíme a vložíme do panvice s horúcim základom, zalejeme vriacou vodou približne do úrovne samotnej fazule, mierne osolíme (bryndza neskôr pokrm osolí) a pod pokrievkou varíme 10 minút.

 

Nakoniec priamo do panvice vmiešame bryndzu, odstavíme od tepelného zdroja a necháme ďalších desať minút postáť, kým sa chute prepoja. Čerstvo posekanú petržlenovú vňať a bazalku vmiešame do hotového jedla tesne pred servírovaním.

 

Servírovanie

Fazuľové karí ozdobíme sezamom a môžeme podávať s čerstvým chlebom, pečivom alebo ho použiť  ako prílohu.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • Magdaléna Borišková
    21. november 2019, 13:48

    Mňam

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať