Cestoviny tagliatele so špargľou a morčacím mäsom
Morčacie prsia
- 800 g morčacích pŕs v celku
- koreniaca zmes na kura Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
Cestoviny
- 250 g zelenej špargle
- 1 menšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml suchého bieleho vína
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 8 cherry paradajok
- 250 ml kyslej smotany Pilos (18%)
- 500 g čerstvých tagliatelle Chef Select
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- hoblinky parmezánu Lovilio na ozdobenie
Postup
POTREBUJEME
- kuchynský špagát
- zapekaciu misu
- kuchynský teplomer so sondou
Morčacie prsia
Morčacie prsia očistíme a zviažeme kuchynským špagátom. Okoreníme zmesou korenia, osolíme a opečieme na panvici s trochou oleja. Opečené prsia preložíme aj s výpekom do zapekacej misy, podlejeme vodou a zapichneme do nich teplomer. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C, kým vnútorná teplota mäsa dosiahne 70 °C. Upečené prsia necháme krátko odpočinúť a odstránime špagát.
Cestoviny
Zelenú špargľu krátko povaríme vo vriacej vode. Na rozohriatom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Podlejeme bielym vínom, osolíme a okoreníme. Pridáme sparenú špargľu nakrájanú na kúsky, cherry paradajky nakrájané na polovice a kyslú smotanu. Krátko povaríme. Do omáčky potom vmiešame cestoviny uvarené „al dente“ a nasekané bylinky (trochu petržlenovej vňate odložíme na záverečné zdobenie).
Tip: Ak je omáčka hustá, môžeme ju zriediť vodou, v ktorej sa varili cestoviny.
Servírovanie
Upečené morčacie prsia nakrájame na plátky a podávame v hlbšom tanieri spolu s cestovinami. Dozdobíme hoblinkami parmezánu a petržlenovou vňaťou.