Bravčové rezne s broskyňou a mozzarellou
- 4 bravčové rezne
- 2 – 3 bataty
- 1 celá hlávka cesnaku
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 čerstvé broskyne
- 3 lyžice masla Pilos
- 100 g mozzarelly Lovilio
- 1 hrsť para orechov Alesto
- 100 ml suchého bieleho vína
- 2 hrste rukoly
- 1 citrón
Postup
POTREBUJEME
- panvicu s pokrievkou
- plech na pečenie
- tĺčik na mäso
Pečené bataty
Bataty dôkladne umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Preložíme ich na plech, pridáme k nim prepolené strúčiky cesnaku a čerstvý tymian. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C približne 30 minút.
Bravčové rezne
Umyté a osušené bravčové rezne zľahka naklepeme. Ochutíme ich soľou a korením. Opečieme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom dozlatista (z každej strany asi 3 minúty). Medzitým nakrájame broskyne na plátky a pridáme ich na panvicu k mäsu. Chvíľu opekáme, pridáme 1,5 lyžice masla a potom broskyne poukladáme na opečenú stranu mäsa. Na ne položíme plátky mozzarelly a posypeme nasekanými para orechmi. Podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Prikryjeme pokrievkou, stiahneme z ohňa a necháme 5 minút dôjsť. Potom mäso vyberieme na tanier. Do výpeku na panvici pridáme zvyšné maslo a necháme prejsť varom.
Rukolový šalát
Umytú a osušenú rukolu ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom. Zľahka premiešame.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme upečené bataty, rukolový šalát a plátok mäsa, ktorý polejeme omáčkou.