0
6
Zapekané kuracie mäso na stredomorskej zelenine

Zapekané kuracie mäso na stredomorskej zelenine

2 h 0 m
4 porcie

Suroviny

Marináda

  • čerstvý tymian
  • čerstvé oregano
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 8 lyžíc olivového oleja Primadonna
  • soľ Kania
  • mleté čierne korenie Kania


Kura so zeleninou

  • 800 g kuracích stehien a krídel
  • 1 baklažán
  • 1 červená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 2 červené cibule
  • 1 cuketa
  • 1 hrsť olív Baresa
  • 1 vetvička čerstvého tymianu
  • olivový olej Primadonna

Potrebujeme

  • ručný mixér, potravinovú fóliu, zapekaciu misu

POSTUP

Marináda

Suroviny rozmixujeme dohladka.

Kura so zeleninou

Kuracie mäso uložíme do pekáča, prelejeme marinádou a dôkladne premiešame. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 4 hodiny odpočívať v chladničke.

Do zapekacej misy naukladáme na kúsky nakrájaný baklažán, papriky bez semienok, celé strúčiky cesnaku, kúsky červenej cibule a cukety. Dochutíme scedenými olivami a vetvičkami tymianu. Prelejeme olejom, ochutíme soľou, korením a premiešame. Pridáme odležané kuracie mäso a prelejeme marinádou. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 90 minút na programe horkovzduch.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať