Zapekané kuracie mäso na stredomorskej zelenine
Suroviny
Marináda
- čerstvý tymian
- čerstvé oregano
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 8 lyžíc olivového oleja Primadonna
- soľ Kania
- mleté čierne korenie Kania
Kura so zeleninou
- 800 g kuracích stehien a krídel
- 1 baklažán
- 1 červená paprika
- 1 žltá paprika
- 10 strúčikov cesnaku
- 2 červené cibule
- 1 cuketa
- 1 hrsť olív Baresa
- 1 vetvička čerstvého tymianu
- olivový olej Primadonna
Potrebujeme
- ručný mixér, potravinovú fóliu, zapekaciu misu
POSTUP
Marináda
Suroviny rozmixujeme dohladka.
Kura so zeleninou
Kuracie mäso uložíme do pekáča, prelejeme marinádou a dôkladne premiešame. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 4 hodiny odpočívať v chladničke.
Do zapekacej misy naukladáme na kúsky nakrájaný baklažán, papriky bez semienok, celé strúčiky cesnaku, kúsky červenej cibule a cukety. Dochutíme scedenými olivami a vetvičkami tymianu. Prelejeme olejom, ochutíme soľou, korením a premiešame. Pridáme odležané kuracie mäso a prelejeme marinádou. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 90 minút na programe horkovzduch.