Teľacie rezne v cornflakes s batatmi
Pučené bataty
- olivový olej Primadonna
- 1 cibuľa
- soľ Belbake
- čerstvý tymian
- 2 bataty
- mleté čierne korenie Kania
- 200 ml horúcej vody
- šťava z 1/2 citróna
Telacie rezne
- 4 teľacie rezne zo stehna
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- hladká múka Belbake (na obalenie)
- 2 vajcia
- 250 g kukuričných lupienkov - cornflakes Crownfield
- 2 lyžice bravčovej masti Pikok
- 4 lyžice sladených brusníc Freshona
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku na zemiaky
- tĺčik
- potravinársku fóliu
- kuchynské utierky
Vo väčšom kastróle so zohriatym olivovým olejom restujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Osolíme a po chvíli pridáme nasekaný tymian. K dozlatista orestovanej cibuli prisypeme ošúpané bataty nakrájané na menšie kúsky. Ochutíme soľou a čiernym korením, premiešame a podlejeme horúcou vodou.
Varíme pod pokrievkou na miernom ohni za občasného miešania, kým sa bataty nerozvaria na kašu. Podľa potreby podlievame vodou. Na záver dochutíme citrónovou šťavou.
Teľacie rezne
Umyté a osušené teľacie rezne naklepeme na tenko pod fóliou. Šľachy narežeme nožom, aby si mäso počas opekania udržalo svoj tvar.
Osolíme, okoreníme a obalíme najprv v múke, potom rozšľahaných vajíčkach so štipkou soli a na záver v rozdrvených kukuričných lupienkoch – cornflakes. Obalené rezne vyprážame na horúcej bravčovej masti. Potom ich preložíme na kuchynské utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku.
Servírovanie
Jedlo podávame s brusnicami a ozdobené tymianom.