Vykostené kuracie stehná s restovanou zeleninou na pive
Suroviny
- 4 kuracie stehná
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 1 vetvička čerstvého rozmarínu
- extra panenský olivový olej Primadonna
- 50 g bravčovej masti Pikok
- 2 červené cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 bobkové listy Kania
- 100 g hlivy ustricovej
- 150 g stonkového zeleru
- 1 žltá paprika
- 200 g krájaných paradajok v konzerve Baresa
- 1 lyžica mletej štipľavej papriky Kania
- 500 ml svetlého piva
- 1 hrsť čerstvých byliniek
Potrebujeme
- gril, liatinový hrniec
POSTUP
Kuracie stehná vykostíme, ale neočistíme ich od kože.
Ochutíme soľou, korením, nasekaným rozmarínom a zľahka pokvapkáme olejom. Necháme marinovať.
V grile rozpálime liatinový hrniec, v ktorom rozpustíme masť a orestujeme cibuľu nakrájanú na prúžky, cesnak na plátky, bobkové listy, hlivu natrhanú na prúžky, nakrájaný stonkový zeler a papriku bez semiačok. Osolíme a okoreníme. Po chvíli ochutíme paradajkami, krátko orestujeme a pridáme mletú štipľavú papriku. Dôkladne premiešame a základ podlejeme pivom.
Kým sa zelenina s pivom varí, na grile opekáme kuracie stehná približne 20 minút.
Na záver mäso aj zeleninu posypeme hrsťou byliniek.