Bravčové stehno špikované Sliezskou klobásou
- 1 Sliezska klobása Pikok
- 800 g bravčového stehna vcelku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 cibule
- 200 g červenej papriky
- 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Nostia
- 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 500 ml vývaru na podliatie
- 1 cuketa
- olivový olej Primadonna
- 6 strúčikov cesnaku
Potrebujeme
- alobal
- tyčový mixér
Špikované bravčové stehno
Sliezsku klobásu ošúpeme a nakrájame po dĺžke na pásiky. Asi na 30 minút ju vložíme do mrazničky, aby sa ňou mäso ľahšie špikovalo.
Bravčové stehno opláchneme a očistíme. Tenkým nožom urobíme do mäsa zárezy a do každého zárezu vložíme pásik klobásy. Mäso osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Vložíme do pekáča a pridáme na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a papriku. Potom pridáme paradajky z konzervy a rozmarín. Podľa potreby podlejeme vývarom a dôkladne zakryjeme alobalom. Mäso pečieme v predhriatej rúre pri 160 – 180 °C asi 1,5 – 2 hodiny. Počas pečenia mäso pravidelne podlievame vývarom.
Po upečení preložíme mäso na tanier. Upečenú zeleninu dáme do hrnca a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme.
Restovaná cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na kolieska. Sprudka ju opečieme na panvici s olivovým olejom. Pridáme roztlačené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme.
Servírovanie
Bravčové stehno nakrájame na plátky. Podávame so zeleninovou omáčkou a restovanou cuketou. Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky s rozmarínom.