1
17
Restovaný bôčik na cesnaku a bielom víne s cviklou a hubami

Restovaný bôčik na cesnaku a bielom víne s cviklou a hubami

45 min
4 porcie

Suroviny

  • 750 g bravčového bôčika
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 250 g predvarenej červenej repy
  • 2 lyžice hrubozrnnej horčice Kania
  • čerstvý rozmarín
  • 100 g hnedých šampiňónov
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200 ml bieleho suchého vína
  • 1 chlieb
  • 1 hrsť rukoly
  • šťava z ½ citróna


Chrenový dip

  • 200 g kyslej smotany Pilos
  • 100 g sterilizovaného chrenu Kania
  • 1 hrsť nasekanej pažítky
  • šťava z ½ citróna

Potrebujeme

  • potravinársku fóliu, tĺčik, grilovaciu panvicu, zapekaciu misu, alobal

POSTUP

Z bôčika odrežeme kožu. Nakrájame ho na plátky, ktoré pod fóliou naklepeme. Osolíme, okoreníme a restujeme na rozpálenej grilovacej panvici.

Na druhej rozohriatej panvici s olejom opekáme na menšie kúsky nakrájanú predvarenú repu. Osolíme, okoreníme.

Keď je mäso z jednej strany zlatohnedé, obrátime ho, potrieme horčicou a posypeme nasekanými lístkami rozmarínu. Do panvice pridáme šampiňóny nakrájané na menšie kúsky, štyri strúčiky cesnaku na plátky a soľ.

Opečený bôčik preložíme aj so šampiňónmi do polovice zapekacej misy. K výpeku do panvice prilejeme 100 ml vína. Chvíľu povaríme, aby sa z neho odparil alkohol a nalejeme na mäso.

Cviklu tiež podlejeme 100 ml vína a počkáme, kým sa odparí. Potom ju dáme do druhej polovici zapekacej misy a s mäsom dopekáme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 10 minút. Prikryjeme alobalom a necháme dôjsť.

Chrenový dip

Všetky suroviny zmiešame a dochutíme soľou a korením.

Krajce chleba opečieme na rozohriatej panvici s olejom dochrumkava. Jednu stranu potrieme strúčikom cesnaku.

Rukolu ochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a olejom.

Servírovanie

Na tanier rozložíme najprv rukolu a potom cviklu. Na vrch položíme bravčový bôčik aj s hubami a prelejeme výpekom. Podávame s opečeným krajcom chleba a chrenovým dipom, ktorý servírujeme v samostatnej miske.

Pridať do kuchárskej knihy
Ohodnotiť recept
  • H
    Hosť
    26. marec 2022, 17:46

    super ...

    Odpovedať


Máš všetko, čo potrebuješ?

Kuchynské pomôcky a mnoho iného nakúpiš v našom online shope na Lidl.sk.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať