
Teľacie medailóniky so špargľou, pečenými zemiakmi a bryndzou
Suroviny
Príloha
- 200 g zemiakov
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- čerstvý rozmarín
- 5 strúčikov cesnaku
- 150 g zelenej špargle
- 1 štipľavá paprička
- 2 lahôdkové cibuľky
- 1 lyžica masla Pilos
Mäso
- 100 g teľacích medailónikov
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- olivový olej Primadonna
- 100 g bryndze Pilos
- 1 lyžica masla Pilos
- šťava z ½ citróna
Potrebujeme
panvicu, plech, hrniec, potravinársku fóliu
POSTUP
Príloha
Umyté zemiaky so šupkou nakrájame na tenké plátky a preložíme do misky. Pridáme olivový olej, soľ, korenie, čerstvý rozmarín, cesnak a poriadne premiešame. Vyklopíme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút do zlatohneda. Medzitým do vriacej, osolenej vody vložíme špargľu. Pokračujeme so štipľavou papričkou, z ktorej vyberieme semienka a nakrájame na kolieska. Cesnak nakrájame na plátky a biele časti lahôdkovej cibuľky na kolieska. V rozpálenej panvici na olivovom oleji orestujeme štipľavú papričku, cesnak, lahôdkovú cibuľku. Prihodíme špargľu, soľ, korenie, maslo a pokračujeme v restovaní.
Mäso
Teľacie medailóniky prekrojíme na polovicu a jemne vyklepeme. Osolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pred koncom na mäso poukladáme bryndzu a do panvice prihodíme maslo. Stiahneme z ohňa, zakryjeme pokrievkou. Následne pokvapkáme citrónovou šťavou.
Servírovanie
Teľacie medailóniky so špargľou, pečenými zemiakmi a bryndzou prelejeme výpekom z mäsa.