Čerstvé cestoviny s krevetami a feniklom
Suroviny
- 400 g čerstvých cestovín pappardelle Italiamo
- keramický mlynček s morskou soľou Kania
- olivový olej Primadonna
- 1 fenikel
- 4 strúčiky cesnaku
- keramický mlynček s čiernym korením Kania
- 200 g kreviet
- 8 cherry paradajok
- 50 ml bieleho suchého vína
- 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 50 g parmezánu Lovilio
- kôra z jedného citróna
Potrebujeme
- strúhadlo, wok
POSTUP
Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a priebežne miešame. V rozpálenom woku na oleji opražíme fenikel nakrájaný na pásky a nadrobno nasekaný cesnak. Osolíme a okoreníme.
Čerstvé a očistené krevety pridáme k feniklu, krátko orestujeme a prihodíme štvrtinky nasekaných cherry paradajok. Podlejeme bielym vínom a krátko povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Zalejeme smotanou a ochutíme natrhanými lístkami bazalky. Do omáčky dáme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame.
Servírovanie
Cestoviny posypeme strúhaným parmezánom a kôrou z citróna spolu s feniklovou vňaťou.