0
0
Čerstvé cestoviny s krevetami a feniklom

Čerstvé cestoviny s krevetami a feniklom

30 min
4 porcie

Suroviny

  • 400 g čerstvých cestovín pappardelle Italiamo       
  • keramický mlynček s morskou soľou Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 fenikel        
  • 4 strúčiky cesnaku
  • keramický mlynček s čiernym korením Kania
  • 200 g kreviet
  • 8 cherry paradajok
  • 50 ml bieleho suchého vína
  • 200 ml smotany na šľahanie Pilos (33 %)
  • 1 hrsť čerstvej bazalky                     
  • 50 g parmezánu Lovilio
  • kôra z jedného citróna

Potrebujeme

  • strúhadlo, wok

POSTUP

Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody a priebežne miešame. V rozpálenom woku na oleji opražíme fenikel nakrájaný na pásky a nadrobno nasekaný cesnak. Osolíme a okoreníme.

Čerstvé a očistené krevety pridáme k feniklu, krátko orestujeme a prihodíme štvrtinky nasekaných cherry paradajok. Podlejeme bielym vínom a krátko povaríme, aby sa z vína odparil alkohol. Zalejeme smotanou a ochutíme natrhanými lístkami bazalky. Do omáčky dáme uvarené cestoviny a všetko spolu premiešame.

Servírovanie

Cestoviny posypeme strúhaným parmezánom a kôrou z citróna spolu s feniklovou vňaťou.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať