Bravčové soté s pikantnou klobásou a ryžou
- 600 g bravčového stehna bez kosti vcelku
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 4 bobkové listy Mikado
- 100 g klobásy Csabai Pikok
- 1 konzerva krájaných lúpaných paradajok Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 400 ml bravčového alebo kuracieho vývaru
- 200 g ryže Long Grain Rice Tiradell
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
Potrebujeme
- hlbšiu panvicu s pokrievkou
Postup
Bravčové soté s klobásou a ryžou
Nadrobno nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky orestujeme na panvici na troche olivového oleja. Pridáme bravčové stehno nakrájané na asi 1 cm hrubé rezance a bobkové listy. Keď je mäso orestované dozlatista, pridáme na kúsky nakrájanú klobásu a paradajky z konzervy. Premiešame a krátko spolu podusíme. Ochutíme soľou, čiernym korením o podlejeme vývarom. Prisypeme ryžu a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni, pokým sa tekutina nevyvarí. Potom stiahneme z plameňa a necháme 10 minút dôjsť.
Restovaná zelenina
Umytú cuketu nakrájame na hranolčeky, papriku zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Zeleninu orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja. Ochutíme soľou, čiernym korením a roztlačeným strúčikom cesnaku. Na záver pridáme lahôdkovú cibuľku a krátko spolu orestujeme.
Servírovanie
Bravčové stehno s klobásou a ryžou servírujeme v panvici ozdobené restovanou zeleninou.