Chlebíčky s tofu nátierkou
Nátierka z údeného tofu
- 180 g údeného tofu Chef Select
- 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 2 žĺtky
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
Nátierka z bieleho tofu
- 180 g bieleho tofu Chef Select
- 250 g tučného roztierateľného tvarohu Pilos
- 2 žĺtky
- 1 strúčik cesnaku
- soľ Belbake
- mleté čierne korenie Kania
- čerstvé bylinky (bazalka, mäta, petržlenová vňať)
Ešte budeme potrebovať
- 3 bagety alebo iné pečivo
- 100 g sušenej šunky Jamón Serrano Reserva Dulano Selection
- 1 fenikel
- 2 štipľavé papričky
- 1 lahôdková cibuľka
- 1 kaki alebo sharon
- 1 zväzok reďkoviek
POSTUP
POTREBUJEME
- sekací mixér
Nátierka z údeného tofu
Údené tofu nakrájame na menšie kúsky a spolu s tvarohom, žĺtkami z uvarených vajíčok, soľou a korením rozmixujeme dohladka.
Nátierka z bieleho tofu
Biele tofu taktiež nakrájame na menšie kúsky a spolu s tvarohom, žĺtkami z uvarených vajíčok, nasekaným strúčikom cesnaku, soľou, korením a lístkami byliniek rozmixujeme dohladka.
Nátierky odložíme do chladničky, aby sa chute spojili. Bagety alebo iný druh pečiva nakrájame na plátky a opečieme na panvici s olivovým olejom z obidvoch strán.
Servírovanie
Nátierkou z údeného tofu natrieme polovicu opečených plátkov bagiet. Ozdobíme ich kúskami sušenej šunky, feniklom nakrájaným na rezance (vňať odložíme na neskôr), plátkami štipľavých papričiek zbavených jadierok a lahôdkovej cibuľky.
Zvyšné bagety natrieme nátierkou z bieleho tofu, ozdobíme tenkými plátkami kaki a reďkoviek a feniklovou vňaťou. Na záver oba druhy chlebíčkov pokvapkáme olivovým olejom.