Pečené kuracie krídla s citrusmi, čili a parmezánom
Suroviny
- 1,5 kg kuracích krídel
- olivový olej Primadonna
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- 2 pomaranče
- 2 citróny
- 2 limetky
- 250 g jogurtu gréckeho typu Pilos
- 1 lyžička medu
- šťava z ½ citróna
- 1 štipľavá paprička
- 50 g strúhaného parmezánu
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 2 bagety
Potrebujeme
plech, papier na pečenie
POSTUP
Očistené kuracie krídla pokvapkáme olejom. Ochutíme soľou a korením, posypeme kôrou z citrusov (1 pomaranča, 1 citróna, 1 limetky) a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Podľa potreby prilejeme olej a pečieme rúre vyhriatej na 200 °C približne 30 minút.
V miske zmiešame jogurt, med, citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a olivový olej.
V ďalšej mise zmiešame parmezán, kôru z citrusov (1 pomaranča, 1 citróna a 1 limetky), pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a nasekanú petržlenovú vňať.
Bagety nakrájame na pásiky a opečieme na panvici s olejom.
Servírovanie
Pečené kuracie krídla posypeme citrusovou zmesou a servírujeme s dresingom a opečenou bagetou.