Chrumkavé kuracie prsia s medom
Suroviny
- 180 g cornflakes Crownfield
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
- 30 g nastrúhaného parmezánu Milbona
- 1 lyžička sladkej mletej papriky Kania
- 1 lyžička soli Kania
- 3 vajcia
- soľ Kania
- 500 g kuracích pŕs
- repkový olej Vita D´or
- Ešte budeme potrebovať:
- 130 g medu
- 1 lyžička štipľavej mletej papriky
- 1 lyžička sušeného cesnaku Kania
Potrebujeme
mixér, papier na pečenie, plech
POSTUP
Do mixéra pridáme cornflakes, sušený rozmarín a cesnak, strúhaný parmezán, papriku a soľ. Rozmixujeme na jemnú strúhanku. V miske rozšľaháme vajcia so štipkou soli. Kuracie prsia obalíme vo vajci z oboch strán, následne v strúhanke, opäť vo vajci a ešte raz v strúhanke. Obalené kuracie prsia preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka polejeme repkovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 – 30 minút.
Medzitým v menšom hrnci zmiešame med, mletú štipľavú papriku a sušený cesnak. Zmes zahrejeme.
Kuracie prsia podávame preliate medovou omáčkou.