Kuracie prsia na cibuľke so syrovou bagetou
Suroviny
- 800 g kuracích prsných rezňov
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice čerstvého tymianu
- 2 lyžice čerstvého rozmarínu
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžice masla Pilos
- 1 kg cibule
- 1 lyžica rastlinného oleja Vita D'or
- 5 bobkových listov Kania
- 1 lyžica kryštálového cukru Belbake
- 100 ml brandy
- 100 ml červeného vína
- 300 ml hydinového vývaru
- 8 krajcov francúzskej bagety
- 200 g syra Gruyére Milbona Select
- petržlenová vňať
Potrebujeme
zapekaciu misu, plech na pečenie, papier na pečenie, špajdle
POSTUP
Kuracie prsia osolíme, okoreníme, ochutíme nasekanými čerstvými bylinkami a sprudka opečieme na panvici s olivovým olejom. Keď mäso otočíme, pridáme lyžicu masla.
Preložíme do zapekacej misy, prelejeme výpekom a dopečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
Očistené cibule nakrájame na rezance a osolíme. V hrnci rozpálime rastlinný olej s lyžicou masla a cibuľu restujeme dozlatista. Pridáme bobkové listy, cukor a necháme skaramelizovať. Pripravíme si brandy a zapálime špajdlu. Hneď, ako vlejeme brandy do hrnca, zapálime ho pomocou špajdle a flambujeme. Potom zalejeme vínom a po chvíli vývarom. Varíme 5 - 10 minút, aby konzistencia pripomínala dusenú kapustu.
Bagety nakrájame na krajce, posypeme nastrúhaným syrom a v rozpálenej rúre necháme zapiecť dozlatista.
Servírovanie
Kuracie prsia podávame na cibuľovej omáčke, preliate výpekom a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou. Servírujeme so zapečenými syrovými bagetami.