Chrumkavý zubáč so zeleninou minestrone
Suroviny
- 50 g anglickej slaniny Pikok
- 1 cibuľa
- olivový olej Primadonna
- 4 strúčiky cesnaku
- 60 g mrkvy
- 60 g zeleru
- 60 g stonkového zeleru
- vetvička čerstvého tymianu
- 200 g krájaných paradajok Freshona
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 ml zeleninového vývaru
- 100 g vareného cícera Freshona
- 6 bobkových listov Kania
- 600 g filiet zubáča obyčajného
- prepustené maslo
- 60 g cukety
- 60 g kapusty
- 2 lyžice čerstvého pesta Italiamo
- čerstvá bazalka na ozdobu
POSTUP
Slaninu a cibuľu nakrájame na jemno a restujeme v panvici s rozpáleným olejom. Pridáme aj nadrobno nasekaný cesnak.
Následne doplníme mrkvou, zelerom a stonkami nakrájanými na malé kocky. Ochutíme natrhanými lístkami tymianu, krájanými paradajkami, soľou, korením a zalejeme vývarom.
Pridáme precedený varený cícer, bobkové listy a necháme pomaly prevárať, medzitým, čo si pripravíme rybu.
Filety osolíme z obidvoch strán a okoreníme na strane bez kože. V rozohriatej panvici s prepusteným maslom opečieme na strane s kožou do zlatista. Môžeme ich pritlačiť obracačkou, aby sa rovnomerne opiekli. Do chrumkava na koži opečeného zubáča otočíme, vypneme plameň a filety necháme dôjsť.
Tip: Pozrite si ako pripraviť domáce prepustené maslo. Ako jeho náhradu môžeme použiť aj ghee maslo.
Do zeleniny pridáme cuketu nakrájanú na kocky a kapustu na drobno. Ešte krátko povaríme. Ku koncu ochutíme bylinkovým pestom a premiešame.
Servírovanie
Chrumkavý pečený zubáč so zeleninou minestrone dozdobíme lístkami bazalky.