Pečený kapor so šampiňónmi
- 1 kapor
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- 3 lyžice masla
- 2 cibule
- 20 šampiňónov
- 150 ml suchého bieleho vína
Postup
Kapra očistíme, umyjeme a dôkladne osušíme. Zvonka aj zvnútra ho osolíme a okoreníme. Polovicu petržlenu vložíme dovnútra ryby. Pekáč vytrieme maslom a vložíme doň kapra. Pečieme v rúre pri teplote 200 °C 20 minút.
Medzitým cibuľu nakrájame nadrobno a šampiňóny na plátky. Cibuľu a šampiňóny orestujeme na panvici na rozohriatom masle doslatista. Na záver osolíme a okoreníme podľa chuti. Hubovú zmes navrstvíme na predpečeného kapra, podlejeme vínom a dáme do rúry zapiecť približne na15 minút.
Servírovanie
Kapra so šampiňónmi podávame posypaného nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a s kolieskami citróna. Ako príloha sa hodí zemiakový šalát bez majonézy či varené zemiaky.