Kuracie krídla na pikantný spôsob
Kuracie krídla
- 20 kuracích krídel
- 2 lyžice medu
- 2 pomaranče
- 2 lyžice sladkej chilli omáčky
- 2 lyžice strúhaného cesnaku
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica karí korenia
- 2 lyžice strúhaného zázvoru
- 2 lyžice kečupu Kania
- ostrá mletá paprika Mikado
- mleté čierne korenie Mikado
- soľ Belbake
Pečené zemiaky
- 400 g zemiakov
- soľ Belbake
- olivový olej Primadonna
Bylinkový jogurt
- 150 g smotanového bieleho jogurtu Pilos (10 % tuku)
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 strúčiky cesnaku
POSTUP
POTREBUJEME
- strúhadlo
- zapekaciu misu
- lis na cesnak
Čas marinovania: ideálne cez noc
Kuracie krídla
Krémovú marinádu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií (okrem kuracích krídel) a necháme odležať. Kuracie krídelká očistíme a pripravíme „paličky“. Koncovú časť krídla odrežeme (v tomto recepte ju nebudeme potrebovať, ale môžeme ju použiť napríklad na prípravu vývaru) a zvyšnú časť rozrežeme v polovici kĺbu. Vrchnú mäsitejšiu časť obtočíme tesne pod kĺbom a mäso stiahneme do „paličky“ na druhej strane kosti. Z druhej časti krídla odstránime menšiu kosť a rovnakým spôsobom stiahneme mäso k jednej strane kosti. Mäsité časti obalíme v marináde, poukladáme do zapekacej misy, prelejeme zvyšnou marinádou a necháme marinovať cez noc. Na druhý deň pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C asi 45 minút. Mäso počas pečenie polievame výpekom, aby sa nespálilo.
Pečené zemiaky
Zemiaky v šupke nakrájame na mesiačiky, vložíme do zapekacej misy, osolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 45 minút.
Bylinkový jogurt
K jogurtu pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.
Servírovanie
Kuracie krídla s výpekom a pečenými zemiakmi podávame v nahriatej servírovacej mise. Bylinkový jogurt servírujeme v samostatnej miske.