Plnené bravčové závitky s hlivou ustricovou
- 4 bravčové rezne
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 lyžice červeného pesta Baresa
- 50 g syra grana padano Lovilio
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky Belbake
- rastlinný olej Promienna
- 200 g hlivy ustricovej
- olivový olej Primadonna
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 ml suchého bieleho vína
- čerstvá petržlenová vňať
Postup
Potrebujeme
- tĺčik na mäso
- potravinovú fóliu
- strúhadlo
- drevené špajdle
- kuchynské utierky
Plnené bravčové závitky
Umyté a osušené bravčové rezne prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Každý plátok ochutíme korením, soľou, potrieme lyžicou červeného pesta, posypeme nastrúhaným syrom grana padano a nasekanou bazalkou. Zvinieme ich do tvaru rolád a uzatvoríme pomocou drevených špajdlí. Takto pripravené závitky obalíme v trojobale – hladkej múke, rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Bravčové závitky vypražíme na rastlinnom oleji zo všetkých strán dozlatista. Osmažené závitky preložíme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Pred servírovaním odstránime špajdle.
Restovaná hliva ustricová
Umytú a osušenú hlivu natrháme na pásiky široké asi 1 cm. Tvrdšie spodné časti odrežeme. Na rozohriatej panvici na troche olivového oleja orestujeme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme hlivu, osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Potom podlejeme vínom a počkáme, kým sa z neho odparí alkohol. Na záver pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a stiahneme z ohňa.
Servírovanie
Na tanier naservírujeme porciu restovanej hlivy a na ňu plnený závitok nakrájaný na plátky. Jedlo môžeme na záver posypať nastrúhaným syrom grana padano.