Sypaný tvarohový koláč so slivkami a s makom
Suroviny
Cesto
- 380 g hladkej múky Belbake
- 100 g práškového cukru Belbake
- 40 g mletého maku Belbake
- štipka soli Kania
- 1 kypriaci prášok do pečiva Belbake
- 200 g masla Pilos
- 2 žĺtky
Náplň
- 500 g roztierateľného tvarohu Pilos
- 250 g polotučného hrudkovitého tvarohu Pilos
- 60 g kryštálového cukru Belbake
- 2 žĺtky
- kôra z 1 citróna
- 20 g Zlatého klasu
- 10 sliviek
- 50 g práškového cukru Belbake
Potrebujeme
- strúhadlo, okrúhlu formu s vlnitým okrajom a vyberateľným dnom
POSTUP
Cesto
Sypké suroviny zmiešame s maslom, vypracujeme mrveničku a pridáme žĺtky.
Náplň
V mise zmiešame oba tvarohy, kryštálový cukor, žĺtky, nastrúhanú citrónovú kôru a Zlatý klas.
Slivky odkôstkujeme a nakrájame na štvrtiny.
Na dno tortovej formy utlačíme polovicu mrveničky. Pridáme tvarohovú náplň a na ňu rozložíme slivky. Na vrch koláča rozmrvíme zvyšné cesto.
Pečieme v zatvorenom grile alebo v rúre vyhriatej na 160 až 170 °C približne 30 – 45 minút.
Servírujeme
Vychladnutý slivkový koláč servírujeme posypaný práškovým cukrom.