Dezert salzburské kopce s lesným ovocím
- 20 g masla Pilos na vymastenie formy
- 200 g lesného ovocia (môže byť aj mrazené)
- 50 g trstinového cukru Belbake
- 10 bielkov
- 6 žĺtkov
- 80 g práškového cukru Belbake
- 40 g hladkej múka Belbake
- 40 g pudingového prášku
- štipka soli Belbake
- práškový cukor Belbake na posypanie
Postup
POTREBUJEME
- zapekaciu misu (priemer 20 cm)
- pierko na potieranie
- šľahací mixér
- sitko
Zapekaciu misku vytrieme maslom. Nasypeme do nej ovocie, ktoré posypeme cukrom podľa chuti a dáme piecť do rúry vyhriatej na 240 °C. Medzitým vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého postupne prisypávame cukor.
Tip: Počkáme, kým sa z bielkov vytvorí pena, až potom začneme prisypávať cukor. Sneh tak bude pevnejší.
Do snehu pridáme žĺtky, preosiatu múku, pudingový prášok a soľ. Veľmi jemne premiešame.
Misku s ovocím vyberieme z rúry a na ovocie nanesieme vyšľahaný sneh. Opatrne ho vyformujeme do tvaru kopcov. Teplotu v rúre znížime na 200 °C a pečieme asi 12–15 minút.
Tip: Rúru počas pečenia neotvárame, aby dezert nespľasol.
Servírovanie
Dezert podávame ešte teplý posypaný práškovým cukrom.