0
4
Dezert salzburské kopce s lesným ovocím

Dezert salzburské kopce s lesným ovocím

30 min
8 porcií
  • 20 g masla Pilos na vymastenie formy
  • 200 g lesného ovocia (môže byť aj mrazené)
  • 50 g trstinového cukru Belbake
  • 10 bielkov
  • 6 žĺtkov
  • 80 g práškového cukru Belbake
  • 40 g hladkej múka Belbake
  • 40 g pudingového prášku
  • štipka soli Belbake
  • práškový cukor Belbake na posypanie

Postup

POTREBUJEME

  • zapekaciu misu (priemer 20 cm)
  • pierko na potieranie
  • šľahací mixér
  • sitko

 

Zapekaciu misku vytrieme maslom. Nasypeme do nej ovocie, ktoré posypeme cukrom podľa chuti a dáme piecť do rúry vyhriatej na 240 °C. Medzitým vyšľaháme bielky na tuhý sneh, do ktorého postupne prisypávame cukor.

Tip: Počkáme, kým sa z bielkov vytvorí pena, až potom začneme prisypávať cukor. Sneh tak bude pevnejší.

Do snehu pridáme žĺtky, preosiatu múku, pudingový prášok a soľ. Veľmi jemne premiešame.

Misku s ovocím vyberieme z rúry a na ovocie nanesieme vyšľahaný sneh. Opatrne ho vyformujeme do tvaru kopcov. Teplotu v rúre znížime na 200 °C a pečieme asi 12–15 minút.

Tip: Rúru počas pečenia neotvárame, aby dezert nespľasol.

Servírovanie

Dezert podávame ešte teplý posypaný práškovým cukrom.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať