15
40
Domáca baklava s vlašskými orechami

Domáca baklava s vlašskými orechami

30 min
18 porcií
  • 4 balenia chladeného lístkového cesta Belbake
  • 50 g rozpusteného masla

Sirup

  • 300 ml vody
  • 300 g kryštálového cukru Belbake
  • 10 lyžíc medu Confeira
  • šťava z 1/2 citróna

Plnka

  • 250 g nasekaných vlašských orechov Alesto Fine
  • 3 lyžice mletej škorice Mikado

Potrebujeme

  • hlbší pekáč alebo zapekaciu misu, pierko na potieranie

Postup

Baklava

Pekáč dôkladne vymastíme zmäknutým maslom. Na dno plechu položíme plát cesta (podľa potreby z cesta odrežeme). Na cesto rovnomerne vysypeme tretinu nasekaných orechov a posypeme lyžicou mletej škorice. Prikryjeme druhým plátom cesta a opäť posypeme orechami a škoricou. Rovnaký postup zopakujeme aj s tretím plátom cesta. Na záver prikryjeme posledným plátom cesta. Vrch potrieme rozpusteným maslom. Na vrchný plát cesta nožom zľahka naznačíme kosoštvorce (dávame pozor, aby sme plát úplne neprekrojili). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 150°C asi na 20 minút dozlatista.

Sirup

Medzitým si uvaríme sirup. V hrnci rozmiešame vodu, cukor, med a citrónovú šťavu. Za občasného miešania privedieme do varu.

Vychladnutým sirupom zalejeme horúcu baklavu hneď, ako ju vyberieme z rúry, aby sa sirup lepšie vsiakol. Pred podávaním necháme odstáť (najlepšie celý deň).

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať