Tiramisu torta s višňami
Suroviny
Korpus
- 6 bielkov
- štipka soli Kania
- 140 g kryštálového cukru Belbake
- 6 žĺtkov
- 190 g polohrubej múky Belbake
- 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake
Puding
- 40 g Zlatého klasu
- 30 g kryštálového cukru Belbake
- 50 ml tuzemáku
- 680 g višní v náleve Freshona
Krém
- 200 g bielej čokolády Fin Carré
- 750 g mascarpone Milbona
- 500 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)
Sirup
- 200 ml mlieka Pilos
- 20 g instantnej kávy Bellarom
- 100 ml tuzemáku
- 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
Na posypanie
- 100 g horkej čokolády Fin Carré
- 200 g čerstvých višní
Potrebujeme
kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko s hladkou ozdobnou špičkou
POSTUP
Korpus
Bielky šľaháme so štipkou soli. Počas šľahania postupne pridávame cukor, až kým vznikne vyšľahaná zmes. Následne primiešame žĺtky, prisypeme preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút. Dozlatista upečený korpus necháme úplne vychladnúť vo forme.
Puding
V mise zmiešame Zlatý klas s kryštálovým cukrom. Prilejeme tuzemák a rozmiešame dohladka. Višne v náleve aj s nálevom zohrejeme. Prilejeme pripravenú tekutú zmes a prevaríme na hustý puding. Uvarený puding necháme vychladnúť.
Krém
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie do polotuha. Roztopenú bielu čokoládu zašľaháme do krému. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Sirup
Mlieko zohrejeme, prisypeme kávu a rozmiešame. Do sirupu prilejeme tuzemák a sladené kondenzované mlieko, čím sirup okamžite ochladíme.
Korpus vyrežeme z formy, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a nakrájame ho na tri rovnaké časti. Spodný korpus napustíme sirupom. Pridáme vrstvu krému, višne a prikryjeme druhým korpusom. Opäť nalejeme sirup, pridáme višne, krém a prikryjeme aj posledným korpusom. Ten tiež napustíme sirupom. Na vrch ozdobne nanesieme krém, posypeme nastrúhanou horkou čokoládou a ozdobíme čerstvými višňami.