1
2
Tiramisu torta s višňami

Tiramisu torta s višňami

2 h 15 m
12 porcií

Suroviny

Korpus

  • 6 bielkov
  • štipka soli Kania
  • 140 g kryštálového cukru Belbake
  • 6 žĺtkov
  • 190 g polohrubej múky Belbake
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva Belbake


Puding

  • 40 g Zlatého klasu
  • 30 g kryštálového cukru Belbake
  • 50 ml tuzemáku
  • 680 g višní v náleve Freshona


Krém

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 750 g mascarpone Milbona
  • 500 ml smotany na šľahanie Pilos (40 %)


Sirup

  • 200 ml mlieka Pilos
  • 20 g instantnej kávy Bellarom
  • 100 ml tuzemáku
  • 100 ml sladeného kondenzovaného mlieka Pilos


Na posypanie

  • 100 g horkej čokolády Fin Carré
  • 200 g čerstvých višní

Potrebujeme

kuchynský robot s nadstavcom metlička, okrúhlu tortovú formu s vyberateľným dnom s priemerom 24,5 cm, papier na pečenie, cukrárske vrecko s hladkou ozdobnou špičkou


POSTUP

Korpus

Bielky šľaháme so štipkou soli. Počas šľahania postupne pridávame cukor, až kým vznikne vyšľahaná zmes. Následne primiešame žĺtky, prisypeme preosiatu múku a prášok do pečiva. Zmes vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 45 minút. Dozlatista upečený korpus necháme úplne vychladnúť vo forme.


Puding

V mise zmiešame Zlatý klas s kryštálovým cukrom. Prilejeme tuzemák a rozmiešame dohladka. Višne v náleve aj s nálevom zohrejeme. Prilejeme pripravenú tekutú zmes a prevaríme na hustý puding. Uvarený puding necháme vychladnúť.


Krém

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone vyšľaháme so smotanou na šľahanie do polotuha. Roztopenú bielu čokoládu zašľaháme do krému. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka.


Sirup

Mlieko zohrejeme, prisypeme kávu a rozmiešame. Do sirupu prilejeme tuzemák a sladené kondenzované mlieko, čím sirup okamžite ochladíme.

Korpus vyrežeme z formy, pretočíme, stiahneme papier na pečenie a nakrájame ho na tri rovnaké časti. Spodný korpus napustíme sirupom. Pridáme vrstvu krému, višne a prikryjeme druhým korpusom. Opäť nalejeme sirup, pridáme višne, krém a prikryjeme aj posledným korpusom. Ten tiež napustíme sirupom. Na vrch ozdobne nanesieme krém, posypeme nastrúhanou horkou čokoládou a ozdobíme čerstvými višňami.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Nenechaj si ujsť špičkové recepty

Prihlás sa do nášho newslettera a vynikajúce recepty ti naservírujeme priamo do tvojej e-mailovej schránky, aby ti nič neušlo.

Odoberať