0
5
Domáca pizza

Domáca pizza

1 h 0 m
4 porcie

OMÁČKA

  • 400 g krájaných lúpaných paradajok z konzervy Freshona
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja Primadonna
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • 1 lyžička sušeného oregana Mikado

CESTO

  • 20 g droždia
  • 1 lyžička kryštálového cukru Castello
  • 300 ml vlažnej vody
  • 500 g hladkej múky Castello
  • 1 lyžica olivového oleja Primadonna

PIZZA

  • 200 g morčacích pŕs
  • 250 g syra ementál Milbona
  • 1 hrsť mrazenej kukurice Chira
  • olivový olej Primadonna
  • 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
  • 250 g cherry paradajok
  • 1 hrsť zelených olív bez kôstok Baresa

Postup

Potrebujeme

  • strúhadlo
  • kuchynské utierky
  • plech na pečenie

OMÁČKA

Všetky suroviny na omáčku spolu dôkladne premiešame a necháme odstáť.

CESTO

Droždie rozdrobíme do malej misky, pridáme cukor a zalejeme vlažnou vodou. Premiešame, kvások položíme na teplé miesto a počkáme, kým z neho začnú vystupovať bublinky.

Múku nasypeme do veľkej misy, pridáme 1 lyžicu oleja a štipku soli. Potom k múke prilejeme kvások a ručne alebo pomocou mixéra vypracujeme vláčne cesto (podľa potreby prisypeme trochu múky alebo prilejeme vodu). Dobre vymiesené cesto sa odliepa od stien misky. Vytvarujeme ho do tvaru bochníka a necháme kysnúť v miske asi 20 minút na teplom mieste prikryté utierkou.

Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Z každej vyformujeme bochník, ktorý necháme ešte 5 minút nakysnúť pod utierkou.

PIZZA

Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na malé kúsky. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Zľahka premiešame, aby boli ochutené rovnomerne. Bochníky cesta vyvaľkáme natenko do tvaru kruhu. Dávame pozor, aby sa cesto neroztrhlo. Vyvaľkané cesto opatrne preložíme na plech vymastený trochou oleja. Cesto potrieme omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.

Na syr poukladáme kúsky morčacích pŕs, posypeme rozmrazenou kukuricou, nasekanou lahôdkovou cibuľkou, nakrájanými cherry paradajkami a olivami.

Pizzu pečieme vo vyhriatej rúre na 230 °C približne 15 – 20 minút (podľa hrúbky cesta).

Tip: Pizza je upečená správne, keď je jej spodok chrumkavý a zlatohnedý.

SERVÍROVANIE

Pizzu servírujeme nakrájanú na trojuholníky a dozdobenú čerstvými lístkami bazalky.

Najnavštevovanejšie
recepty za 24 hodín

Pozri sa, čo sa dnes varí najviac.

Poslať nákupný zoznam

Ak si želáš poslať nákupný zoznam na e-mail, zadaj svoj e-mail do poľa nižšie

Ingrediencie odoslané!

Teraz sa môžeš pustiť do nakupovania.

Ďakujeme za hodnotenie!
Recept pridaný medzi obľúbené

Svoje obľúbené recepty si môžeš zobraziť v detaile svojho účtu.

Recept odstránený z obľúbených
Otvárame nový e-shop

Pie chupa chups cake dessert marzipan. Apple pie lollipop bear claw liquorice caramels bear claw gummies. Oat cake sesame snaps sugar plum dessert cookie cake chocolate halvah tootsie roll.

Zobraziť viac
Nastala neočakávaná chyba

Skús znova, prípadne neskôr. Ak sa chyba opakuje, neváhaj nás kontaktovať.

Na našich webových stránkach používame rôzne nástroje, ktorých použitie zahŕňa spracovanie údajov (vrátane osobných údajov), ktoré sú potrebné na zobrazenie webovej stránky a jej správne fungovanie, prípadne sa používajú na pohodlné nastavenie webových stránok, na vytváranie anonymných štatistík, či na zobrazenie personalizovaného (reklamného) obsahu. Ďalšie informácie môžete nájsť v našom Vyhlásení o ochrane osobných údajov. Naše impressum nájdete tu.


Súhlasím Viac info