Krevetový koktail s dresingom tisíc ostrovov
Suroviny
- 400 g celých varených kreviet
- 2 vajcia
- 4 avokáda
- 1 citrón
- 200 g ľadového šalátu
- 2 lyžice čerstvej nasekanej pažítky
- 200 g dresingu tisíc ostrovov
Dresing tisíc ostrovov
- 2 a ½ lyžice majonézy Kania
- 1 a ½ lyžice kečupu Kania
- 20 g kyslých uhoriek Freshona
- 12 ml nálevu z kyslých uhoriek Freshona
- 10 g červenej papriky
- 10 g žltej papriky
- 10 g zelenej papriky
- 14 g šalotky
- 8 ml octu
- 12 ml brandy
- soľ Kania
- čierne mleté korenie Kania
- ½ lyžičky krupicového cukru
Servírovanie
- čerstvý kôpor
- svetlé pečivo
Potrebujeme
misu, strúhadlo
POSTUP
Krevety ošúpeme a očistíme. Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť. Avokádo olúpeme a zbavíme kôstky. Jednu polovicu avokáda a niekoľko kreviet dáme bokom, ktoré neskôr použijeme na ozdobu. Z avokáda nakrájame 4 ozdobné vejáriky. Z citróna pripravíme mesiačiky so zárezom. Ľadový šalát nakrájame na tenké rezančeky a umiestnime na dno servírovacích pohárikov. Zvyšok avokád nakrájame na kocky a zmiešame s nakrájanými zvyšnými krevetami, nastrúhanými vajcami, dresingom tisíc ostrovov (ktorý pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií) a najemno nasekanou pažítkou. Opatrne premiešame. Zmes naložíme do pohárikov na ľadový šalát.
Servírovanie
Krevetový koktail ozdobíme niekoľkými varenými krevetami, vejárikom z avokáda, citrónom a malou vetvičkou kôpru. Podávame s chrumkavým svetlým pečivom.